Lego-robotter indtog gymnasiet

600 børn og unge indtog lørdag den 10. november Herningsholm Gymnasium til årets First Lego League

600 folkeskoleelever skulle ved hjælp af Lego-robotter og gode idéer forsøge at finde løsninger på fremtidens udfordringer for ældre mennesker.

Opgaven bestod i, at de skulle præsentere en problemstilling og en mulig løsning på den og bygge og programmere en Lego-robot, der på en bane skulle løse så mange opgaver for ældre mennesker som muligt – heriblandt reparere en stol og sætte den på plads ved et bord, ordne have, hente en servicehund og vælte kegler med en kugle for at få ekstra point.

Opfindsomheden var i top og engagementet stort og smittende blandt de 600 børn og unge, der fyldte Herningsholm Gymnasium godt ud. Der var drenge klædt ud som gamle mænd, gamle kvinder og Legoklodser. Der var pyntede t-shirts, bolsjer og hjemmebag. Og så var der masser af idéer til at løse fremtidens udfordringer for ældre mennesker og masser af hjemmebyggede, hjemmeprogrammerede og toptrimmede Lego-robotter.

Dampdrevet robothund

Holdet ”Nuke” fra 6. klasse på Feldborg Skole var med for første gang. Eleverne havde trænet og forberedt sig 4-6 lektioner om dagen op til turneringen.

- Jeg synes, det er sjovt at se, hvad tingene kan, og jeg vil gerne med til næste år, sagde Nicolai Lohse Flugt fra Feldborg.

For ”Nuke” fra Feldborg var den store udfordring at stå foran et dommerpanel og præsentere deres dampdrevne robothund, der skulle give ældre mennesker tryghed. På robotbanen klarede de sig ikke så godt, som de havde håbet, men de var også oppe imod garvede konkurrenter.

Efter første baneløb havde "Team Legoan" fra Herning Ungdomsskole lagt sig i spidsen med deres robot.

Her var Morten Jensen med for fjerde gang, og han var ikke helt tilfreds.

- Der var ikke ordentligt lufttryk på, og dugen var lidt anderledes end derhjemme, så den skal lige trimmes lidt ind efter første løb.

Team Legoan havde præsenteret idéen om et par briller, der kunne vise undertekster for hørehæmmede, og holdet havde store forventninger til dette års konkurrence, som de havde trænet til, siden opgaven blev offentliggjort otte uger tidligere.

- Vi vandt robotkonkurrencen og teknikprisen sidste år og endte på en samlet fjerdeplads, og vi håber, vi vinder i år og føler os også bedre, sagde Morten Jensen.

Team Legoans hårde arbejde var det hele værd. Holdet vandt og blev First Lego League 2012 Champion og er dermed videre til den skandinaviske finale i Oslo.