Ligahåndbold på skoleskemaet

Michala Møller, der går i 2.q på Handelsgymnnasiet Ikast-Brande, har valgt at kombinere passion og talent for håndbold med en ungdomsuddannelse

Det kan være sin sag at kombinere sport på højt niveau med en ungdomsuddannelse, men på Handelsgymnasiet Ikast-Brande og HHX Herning, der begge er udpeget som Team Danmark Uddannelsespartnere, kan det lade sig gøre i en af de særligt tilrettelagte studieretninger henvendt til elitesportsudøvere. 

Den 18-årige Michala Møller fra Ålborg er en af dem, der har valgt at kombinere sin sport med en ungdomsuddannelse på den specialtilrettelagte elitesports-fagretning i 2.q på HHX Ikast.

Kræver god planlægning

Michala Møller er playmaker på Herning-Ikast senior håndboldhold, der kæmper med om en topplacering i håndboldligaen, og så spiller hun desuden på det danske U19 landshold. 

-Det er klart, at det kræver god planlægning og strukturering af hverdagen for at få det til at gå op, og det er skolen rigtig god til at hjælpe med. Vi får god tid til afleveringer, og der er fleksibilitet i undervisningen, sådan at jeg kan gå før for at nå til min træning kl. 15.00, fortæller Michala Møller.

Michala tog 10. klasse på håndboldlinjen på ISI Idrætsefterskole i Ikast, og hun var derfor allerede bekendt med sportsmiljøet i Ikast, før hun begyndte på sin HHX-uddannelse.

Forståelse for hinanden

-Sportsmiljøet på campus er virkelig godt, og trænerne på Sportstar College Ikast er sindssygt dygtige. Jeg er glad for at gå på en sportslinje, fordi der her er en forståelse for hinanden, der gør, at hvis man nu ikke kan være med til en time, fordi man er til stævne, så deler de andre noter med en. Det er en stor hjælp, siger Michala Møller.

Familien ser Michala mest i weekenderne, når det kan passe ind i forhold til kampene.

-Jeg har et frirum fra håndbolden, når jeg er sammen med familien, og så har jeg lært at sætte ekstra pris på det, når jeg så er hjemme, understreger Michala. 

Fremtidsdrømme 

Michala Møller er i år rykket op på seniorholdet i Herning-Ikast, og det var et stort, men også meget spændende spring fremad i håndboldkarrieren, fortæller hun.

-Det har været sindssygt lærerigt at komme op at spille med de erfarne spillere, der har spillet i mange år, og som måske allerede har været en tur i udlandet. Jeg tager en masse med mig fra træning hver eneste gang.

- Mine mål er at spille håndbold på højt niveau i mange år endnu og måske også at komme til udlandet. Men jeg kan også godt lide at gå i skole og få en uddannelse, og jeg vil klare begge dele. Måske kunne jeg også godt senere tænke mig at arbejde med markedsføring i en virksomhed, samtidig med at jeg spiller håndbold, fortæller Michala Møller om sine drømme for en fremtid, der lige er begyndt.  

 

Om Team Danmark uddannelsespartner

For at blive udpeget til Team Danmark uddannelsespartner kræver det, at skolen har en høj grad af forståelse for elevernes udfordringer i forbindelse med deres elitesport og et gymnasieforløb. Derfor tilbyder Handelsgymnasiet Ikast-Brande såvel som HHX Herning blandt andet eleverne:

  • Særlige klasser for elitesportselever
  • Et skema med plads til morgentræning
  • Mulighed for et forlænget uddannelsesforløb
  • Supplerende undervisning i forbindelse med sportsrelateret fravær
  • Mentorer
  • Sportskoordinatorer
  • Study buddies