Liquidtemp

For første gang har Herningsholm en ren htx-klasse med, når DM i entreprenørskab løber af stablen den 17.-18. april i København

De tre tyveårige htx’ere fra 3y på Herningsholm Erhvervsgymnasium, Kåre Dyhr Pedersen, Annika Bang Thomsen og Frederik Frahm Dupont er glade, men også lettere overrasket over, at de er nået i DM-finalen i National Company Programme.

-Det er imponerende, hvor langt vi er nået. Det havde vi slet ikke regnet med, udtaler Annika Bang Thomsen.

Den rette temperatur

Htx’erne har brugt deres naturtekniske kunnen i udviklingen af et produkt, der, når det sænkes ned i en kop med skoldhed te, kaffe, kakao eller lignende, sænker temperaturen til de optimale 60-65 grader.

Produktet er formet som en dråbe og indeholder en kerne af ren stearin, som sænker temperaturen til det optimale niveau. Stearinkernen er omkranset af en skal af rustfrit stål, som har den fordel, at det ikke påvirker stearinens effekt i forhold til væsken i koppen.

-Det er en simpel og dagligdagsting, vi har taget fat på. Alle kender jo til at brænde tungen på for varm en drik, forklarer Kåre Dyhr Pedersen.

Undervisning man kan bruge

-Vi blev i starten lidt ’lokket’ til at deltage af vores underviser, der sagde til os, at vi jo kunne bruge det som eksamensforberedelse. Men vi har helt klart får rigtig meget ud af at deltage. Det er praktisk undervisning, man kan bruge, og vi får lov til at vise, hvad vi har lavet til andre og ikke kun til læreren, fortæller Anikka Bang Thomsen, der efter sommerferien skal læse videre på Syddansk Universitet på Product Development and Innovation, der er en civilingeniøruddannelse.

-Og derfor giver det også ekstra god mening for mig at deltage i National Company Programme, siger Anikka Bang Thomsen og fortsætter med et forklarende smil. 

- Vi er jo nogle typiske htx’ere, der særligt er interesseret i teknikken bag, så frem mod DM skal vi helt klart have udviklet på salgsdelen.

-Vi glæder os meget til DM, og vil gøre vores bedste, men vi har ingen ide om at skulle vinde. Vi synes, det er spændende bare at prøve at være med, slutter Kåre Dyhr Pedersen.  

 

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis.

Til Danmarksmesterskabet bliver elevernes idéer, der spænder lige fra social innovation til tekniske produkter, bedømt af kompetente erhvervs- og organisationsfolk i kategorierne Rapport, Scenepræsentation, Standinterview og Lukket dommerinterview.

Der kåres en Danmarksmester, en anden- og tredjeplads samt sporvindere i hvert af de fire Company Programme-spor: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills.