Lynhurtig tømrer fra Herningsholm er Årets Lærling

Jens Berg Nicolajsen er årets lærling i Midt- og Vestjylland, fordi han er både dygtig, lærenem, vellidt – og så er han hurtig.

Da lærling Jens Berg Nicolajsen deltog i tømrernes regionsmesterskaber i efteråret 2021, færdiggjorde han sin opgave 3,5 time før tid og vandt alligevel en flot sølvmedalje.

Til svendeprøven forleden fordoblede han medaljehøsten, hvor det også blev til en sølvmedalje og karaktererne 12/12.

Det siger noget om et særligt tømrer-talent. Og da Jens samtidig er overordentlig vellidt både på sin læreplads og på sin skole, var DI Midt Vest trods et flot felt af indstillede kandidater ikke i tvivl om, hvem der skulle have Lærlingeprisen 2022.

 

Særlige evner både fagligt og socialt

Jens Berg Nicolajsen blev overrasket med prisen og store klapsalver  til et arrangement på sin virksomhed, Tømrer- & Snedkerfirmaet Arne Danielsen A/S i Brande.

"Grunden til, at Jens modtager prisen, er først og fremmest, at han er en dygtig tømrer. Men han er også en bemærkelsesværdig lærling. Både socialt og fagligt har han særlige evner," sagde Claus Arberg, formand for DI Midt Vest og adm. direktør for Hvidbjerg Vinduet på Thyholm.

 

Årets kammerat på sin skole

Lærlingeprisen er ikke den første udmærkelse, som Jens Bjerg Nicolajsen har fået. I sidste uge blev han også hædret på Herningsholm som årets kammerat.

"Du er et skoleeksempel på en mønsterlærling. Hele vejen igennem din uddannelse har du udvist højt engagement, højt fagligt niveau, og så er du på godt jysk rigtig rar og hjælpsom," sagde uddannelsesleder Jesper Steen Nielsen fra tømreruddannelsen på Herningsholm.

 

En god rollemodel

"Og Jens er i sandhed en god rollemodel. Jeg håber, at han kan inspirere endnu flere til at vælge en erhvervsuddannelse i Midt- og Vestjylland – ikke kun de unge, men også studenter og voksne. Og jeg håber også, at han kan være med til at inspirere virksomhederne til at tage flere lærlinge ind," sagde Claus Arberg, der dog understreger, at ingen af delene ser så skidt ud i det midt- og vestjyske område.

Ved prisoverrækkelsen var der også taler af borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Lauritsen, og direktør for Arne Danielsen A/S, Erik Ellehammer.

Med til at lykønske Jens Bjerg Nicolajsen var også direktør Allan Kortnum og uddannelsesdirektør Martin Lyhne Holmgaard fra Herningsholm samt kolleger og familie.