Maskinsnedker Rasmus programmerer til DM

21-årige Rasmus Skovdal er med som en del af Team Herningsholm, når landets dygtigste maskinsnedkere tørner sammen ved danmarksmesterskabet for unge håndværkere

Maskinsnedker Rasmus Skovdal fra Ansager har for en tid skiftet lærepladsen ved HTH – Nobia Danmark ud med værkstedet på Herningsholm Erhvervsskole. Han er nemlig med blandt Danmarks bedste maskinsnedkere ved DM i Skills.

- Jeg deltager i Skills, fordi det er en udfordring. Jeg tror, det bliver rigtigt sjovt til DM, og så giver det noget erfaring med at arbejde under pres, siger han.

Rasmus Skovdal har kvalificeret sig til DM ved udtagelsen, hvor deltagere alle landets skole havde mulighed for at deltage. Til danmarksmesterskabet skal han dyste som en af landets fem bedste, og han har sat sig et mål.

- Jeg håber, at jeg vinder. Jeg vil da i hvert fald give det et forsøg.

Træ og programmering

De fem deltagere inden for maskinsnedkerfaget har inden tid modtaget en stor del af deres opgave, der i år går ud på at snedkerere et anretterbord. Det har givet Rasmus Skovdal god mulighed for at forberede sig.

- Jeg øver mig i at programmere. Det er første gang, jeg arbejder med CNC-programmering, så det er spændende, om jeg får programmeret det rigtigt. Jeg regner med, at jeg skal lave hele opgaven én gang og så træne det sværeste igen. Det er også vigtigt at få tænkt igennem, hvordan det er hurtigst og bedst at lave anretterbordet, forklarer han.

Når DM i Skills er vel overstået, står Rasmus Skovdal over for det fjerde af i alt seks hovedforløb. Han har dog alligevel tænkt lidt over sine fremtidsplaner.

- Jeg har ikke helt planlagt, hvad der skal ske, når jeg bliver færdig. Men jeg regner med at fortsætte med at arbejde inden for faget, og da gerne hos HTH, siger den unge maskinsnedker.

Om det lykkes Rasmus Skovdal at nå til tops, bliver afslører statsminister Lars Løkke Rasmussen først ved præmieoverrækkelsen lørdag den 20. januar.

DM i Skills løber af stablen den 18. – 20. januar 2018 i MCH i Herning. Her dyster 300 af landets dygtigste, unge håndværkere om at blive den bedste inden for deres fag.

Herningsholm Erhvervsskole er repræsenteret med 14 elever inden for fagene bygningssnedker, detail, frisør, industritekniker, maskinsnedker, mediegrafiker, murer og tømrer.

Til DM i Skills er der gratis adgang for alle.