Mathias Nielsen til VM-udtagelse i Skills

Efter at have vundet DM i Skills skal Mathias Nielsen den 5.-6. februar til VM-udtagelse på Københavns Hovedbanegård

- Jeg har brugt 5 timer på at udskære stenene, som jeg skal bruge i København. Nu handler det bare om at få trænet på opgaven, siger Mathias Nielsen, der i øjeblikket bruger al sin tid på Herningsholm Erhvervsskole på at træne til udtagelsen til WorldSkills.

Til VM-udtagelsen i København skal de to bedste murere i Danmark dyste om, hvem der kommer til WorldSkills i Leipzig, Tyskland. Konkurrencen er hård. Til DM fik Mathias Nielsen 89 points, hvor nummer to fik 85 points.

- Til DM kunne jeg ikke se forskel på vores arbejde. Det var mål og lod, som afgjorde det, siger Mathias, der hurtigt lærte at koncentrere sig på trods af publikum.

21-årige Mathias Nielsen har været færdigudlært fra DD-Huse i Holstebro i næsten to år. Han arbejder nu i eget firma, Murer Mathias Nielsen. Han vandt også DM i Skills i 2012.

- Jeg har lært meget af Skills. Det er en god oplevelse, og jeg har lært at være mere koncentreret om min opgave og at planlægge arbejdet, så man ikke bruger mere tid, end man har, siger han.