Foto: Industriens Uddannelser

ML-Prisen til Herningsholm-elev

Anders Riis, der er Industritekniker fra Herningsholm, modtog torsdag den 27. september den prestigefyldte Metalindustriens Lærlingepris 2018

Mere end 270 nyuddannede svende var indstillet til Metalindustriens Lærlingepris, der er en af de vigtigste hyldester til de faglærte. 

Ud af de mange indstillede svende havde dommerkomiteen så udvalgt de 25, som de vurderede til at være de største talenter. Prismodtagerne har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men også de sociale kvaliteter vægtes højt i udvælgelsen.

Blandt de 25 var Anders Riis fra Bjerringbro, der er industritekniker fra Herningsholm og udlært hos Grundfos med en kombinationsaftale med Sintex i Hobro.

Anders blev sammen med de andre prisvindere hyldet med overrækkelse af statuette, diplom og blomst.

 

Faglig dygtig og velovervejet

Peter Michel Stigel, der var faglærer for Anders på industritekniker-uddannelsen på Herningsholm, giver i sin indstilling af Anders til ML-Prisen følgende karakteristik af den nyuddannede svend.

-Anders er en meget stille og velovervejet fyr, der med stor kendskab til faget, har udvist stor faglig dygtighed på alle forløb her på skolen. Anders er en person, der er god til selv at arbejde med tingene, og skulle der komme spørgsmål fra ham, ved man, at det er et meget velovervejet spørgsmål, som han har undersøgt grundigt inden han stiller spørgsmålet.

-Til selve svendeprøven, udviste Anders igen sin store rolighed og overblik, hvilket også udmøntede sig i et meget velfortjent 12-tal.

De 25 svende har alle udmærket sig med et 12-tal til svendeprøve og har desuden kvalificeret sig til prisen ved at have stort faglig overblik, være kvalitets- og ansvarsbevidste og ved at være gode kammerater og kolleger på deres arbejdsplads.

For at komme i betragtning til ML-Prisen skal indstillingen både komme fra praktikvirksomheden og erhvervsskolen.