Murer Kenneth i træning til DM

19-årige Kenneth Meldgaard Ebbesen stiller op for den midtjyske region, når Danmarks bedste murer skal findes ved de unge håndværkeres danmarksmesterskab, DM i Skills 2018

Murer Kenneth Meldgaard Ebbesen fra Spjald er i fuld gang med murerske, mørtel og mursten i murerværkstedet på Herningsholm Erhvervsskole. Han skal nemlig være klar til DM i Skills.

- Jeg er på skolen det meste af tiden op til DM, så jeg skal mure opgaven, mens jeg er her. Jeg regner også med, at jeg skal træne i weekenderne med min træner Jan, siger den unge murer.

Deltagerne fik allerede udleveret opgaven i uge 46, men ifølge Kenneth Meldgaard Ebbesen er der noget at tage fat på.

- Jeg synes, at opgaven er i den svære ende. Den består af to forskellige opgaver. Den ene er en kurvehangsbue i en mur med krydsforbandt og den anden er nogle piller og mønster, forklarer han.

Gør dig umage til Skills

Kenneth Meldgaard Ebbesen fik en forsmag på Skills-konkurrencen ved det lokale mesterskab sidste år, så han var ikke i tvivl, da han blev tilbudt at deltage igen i år.

- Jeg greb muligheden for at komme med til Skills, da jeg fik den. Det er spændende at arbejde på et højere niveau, så man virkelig skal gøre sig umage. Det er også fedt at prøve det pres, der er under konkurrencen, siger han.

Mange tidligere danmarksmestre er uddannet ved Herningsholm Erhvervsskole, og den unge murer vil gøre sit for at følge i deres fodspor.

- Jeg går efter at vinde. Det bliver spændende at se, om jeg har det, det kræver.

Kenneth er i gang med hovedforløb 2 på Herningsholm Erhvervsskole og er i lære ved Glenn Østergaard. 

- Når jeg bliver færdig med min uddannelse, vil jeg gerne ud og rejse. Bagefter regner jeg med, at jeg skal arbejde som murer, slutter Kenneth Meldgaard Ebbesen.

DM i Skills løber af stablen den 18. – 20. januar 2018 i MCH i Herning. Her dyster 300 af landets dygtigste, unge håndværkere om at blive den bedste inden for deres fag.

Herningsholm Erhvervsskole er repræsenteret med 10 elever inden for fagene bygningssnedker, frisør, industritekniker, maskinsnedker, mediegrafiker, murer og tømrer.

Til DM i Skills er der gratis adgang for alle.