Murerelev Gry er verdens 6. bedste murer

Verdensmesterskaberne i Skills 2022 for unge håndværkere er netop afsluttet, og med kun 10 point op til vinderen blev det for murerelev Gry Astrup fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier til en flot sjette plads og en Medal for Excellence for sin ekstraordinært gode præstation.

Omgivet af mursten og med høreværnene på ørene var koncentrationen stor hos 19-årige Gry Astrup fra No ved Ringkøbing. Hun dystede nemlig om at komme øverst på podiet til VM i murerfaget 2022.

Da den forgangne uges benhårde konkurrence søndag blev afgjort, stod det klart, at Gry fik en samlet 6. plads ud af 19 deltagere og samtidig høstede en flot anerkendelse i form af en Medal for Excellence for sin flotte præstation ved konkurrencen i Salzburg i Østrig.

En medalje, hun stolt kunne tage om halsen, for den bliver givet til dem i konkurrencen, der har opnået et antal point helt i top for deres præstation, men uden at komme på podiet.

"Jeg er tilfreds med resultatet og glad for at få sølvtøj med hjem til Danmark. Det var en virkelig hård konkurrence, og jeg synes, at det gik godt," udtaler Gry ifølge SkillsDenmark efter afgørelsen.

Dobbelt dansk mester
Gry, der til daglig er i lære hos Murerfirmaet Glenn Østergaard i Spjald, var kvalificeret til WorldSkills, da hun vandt DM i Skills i Høng tidligere på året.

Konkurrencen i Høng gjorde hende til dobbelt dansk mester, eftersom hun i 2021 som den første kvinde nogensinde kunne kalde sig for Danmarks bedste murer.

Siden dengang har hendes hårde arbejde på lærepladsen og sammen med talenttræner Jan Lyngesen på sin skole Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier givet pote. De seneste måneders mange træningstimer op til det netop afsluttede verdensmesterskab i Salzburg i Østrig kom hende også til gavn med den flotte præstation og en Medal for Excellence.

Tre udfordrende opgaver

Gry og de 18 andre deltagere, der blandt andet kommer fra Chile, Indien og Tyskland, fik udleveret konkurrencens opgaver først på ugen, inden selve verdensmesterskabet i murerfaget officielt begyndte torsdag den 24. november.

Frem til lørdag den 26. november udførte hun tre opgaver, der alle skulle vise deltagernes forskellige evner til at mestre murerdisciplinen.

Resultatet blev tre murværker med detaljer, der blandt andet afspejlede konkurrencens placering og årstal.

Øverst på podiet til VM i Skills 2022 og med guldmedaljerne om halsen stod tre deltagere fra Tyskland, Kina og Schweiz.