Murerlærling Sarah modtager legat

21-årig Sarah Lund Larsen Birkkjær fra Aulum fik velfortjente klapsalver med på vejen, da hun modtog et legat på 10.000 kroner.

Legatet gives af Zonta Danmark for at støtte kvinder i håndværksuddannelser.

Det var i murerhallen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, at Zonta Danmark overrakte legatet foran familie, venner og murermestre til grundforløbs- og hovedforløbselever fra skolen, som var mødt op i anledningen af et åbent hus-arrangement tirsdag d. 21. juni. 

Selve overrækkelsen var Sarah forberedt på, da hun forinden var blevet overrasket af et opkald med den gode nyhed. 

"Jeg blev helt tavs i telefonen, og så tænkte jeg, om det virkelig kunne være mig, der var blevet valgt. Jeg blev selvfølgelig vildt glad, for det er et stort mål for mig at være med til at inspirere andre," siger hun.

 

Kvindelige håndværkere  

Det var Sarahs faglige viden og kunnen, hendes udvikling og overskuddet til at gøre en indsats for kvinder i håndværkerbranchen, som Zonta Danmark havde lagt vægt på i ansøgningen til legatet. 

For den 21-årige murerlærling, der afslutter sin uddannelse til september, er det også vigtigt at være en god rollemodel. Hun vil gerne vise, at selvom man har langt lyst hår, så kan man sagtens være på lige fod med sine mandlige kolleger. 

"Jeg vil gerne have flere kvindelige kolleger, men jeg tror, der er nogen, som mangler at få skubbet. Jeg vil gerne være med til at give dét skub. Jeg har selv været en stille pige i skolen, men da jeg kom på Herningsholm, fik jeg selv dette skub og fandt min rette hylde," siger hun. 

 

Faglig finesse 

Sarah er i lære hos Murerfirmaet Barslund & Gasseholm i Aulum, og det var da også en stolt mester, der overværede legatoverrækkelsen. 

"Vi er stolte af, at Sarah er en del af teamet. Det er flot og godt kæmpet af hende. Jeg synes, at kvinder i branchen giver et fint nuanceret billede af murerfaget, og så kan kvinder altså mere med finesser, og det er helt klart også en af Sarahs spidskompetencer," siger Patrick Teilmann Forascu, der er medejer af Murerfirmaet Barslund & Gasseholm.  

 

Anerkendelse for præstationer

Sarah er ikke den eneste kvindelige murerelev på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, der har gjort sig bemærket i murerhallen på skolen.

Ifølge Kim Hougård Olesen, uddannelsesleder for mureruddannelsen, er det vigtigt med gode rollemodeller på erhvervsuddannelserne. 

"Der er brug for flere kvindelige håndværkere – også inden for murerfaget. Vores kvindelige lærlinge har generelt klaret sig rigtig godt, og virksomhederne er glade for dem. Når lærlingene gør en ekstra indsats, bliver det også bemærket, og de bliver anerkendt for deres præstationer. Det afspejler sig også hos de andre lærlinge og giver en afsmittende effekt," siger han.  

Sarah har endnu ikke besluttet, om de 10.000 kroner skal gå til indkøb af specielt fliseværktøj eller en rejse ud i verden for at se på eksotiske murværker.