Portræt af DM-deltager Jens Peter Vestergaard

Den 20-årige EUX-murer, Jens Peter Vestergaard, stiller for anden gang op i Skills-konkurrencen. Sidste år opnåede Jens Peter en tredjeplads ved de regionale mesterskaber, kun en spartellænge fra at klemme sig med i finalen. Men i år er Jens Peter med, når Danmarks dygtigste murerelever lægger de sidste sten på vejen mod DM-titlen

Talent for murerfaget

Da bedømmelsen var ovre, stillingen gjort op og vinderne fundet ved sidste års regionale mesterskaber, kom dommeren hen til den lidt slukørede Jens Peter Vestergaard med en opfordring til ham om at stille op igen til næste år.

Dengang havde Jens Peter kun været murerelev i et halvt år, så at komme ind på tredjepladsen var en overordentlig flot præstation.

Jens Peter havde godt nok ikke lagt muresten, før han begyndte på Herningsholm Erhvervsskole, men murerfaget var ham nu ikke helt fremmed. Da Jens Peter var færdig med at kaste med håndbolde og slå til golfbolde på Sports College i Holstebro, fik han nemlig arbejde i broderens murerfirma som oppasser. Og det er måske noget af forklaringen på hans hurtige bemestring af teknikken.

At forvandle hårde sten til en flot rygeovn

Med yderligere et års erfaring i bagagen er Jens Peter nu godt i gang med forberedelserne til sit første DM. DM-deltagerne har allerede fået tegningerne, de skal bruge til finalen, hvor opgaven består i at bygge en gammeldags rygeovn.

 -Jeg er ikke nervøs endnu, meeen, siger Jens Peter Vestergaard, trækker på det og fortsætter

-Det er en betydelig svære opgave end den foregående. Både det dekorationsmæssige og hjørnerne og kanterne, der skal skæres.

Når det går løs i finalen har Jens Peter og de andre murere i alt 23 timer til opgaven, hvori de også skal nå at stille stillads op.

-Det bliver knebent, at vi kan nå det, spår Jens Peter, der står i lære i Balling hos Ole Ibsen A/S.

Men udfordringen slår ham dog ingenlunde ud.

-Jeg er ikke så langt på mit studium, som nogle af de andre, men jeg håber da på minimum en tredjeplads, siger han.

Jens Peter går på den 4-årige EUX-murerlinje, og det kræver da lidt ekstra, fortæller han, at skulle indhente de lektier, han er kommet bagud på grund af Skills-deltagelsen.

Når Jens Peter ikke er i gang med mørtel, ske og fliseskærer, spiller han gerne håndbold i hjembyen Skive, eller også giver han den gas på motorcrossbanen.

-Der skal jo ske noget, siger han med et stor smil.

På længere sigt er det Jens Peters plan at læse videre, måske som bygningskonstruktør, men lige nu er tankerne fuldt fokuseret på DM i SKills, der løber fra den 8-10. januar.