Robert skal bygge jagerfly i USA

Som en del af sin uddannelse til industritekniker har Robert Løgager Nielsen fået muligheden for et studieophold hos flyproducenten Lockheed Martin i Texas

Robert Løgager Nielsen er i lære som industritekniker ved VOLA A/S i Horsens. Men i foråret bliver hverdagen i det østjyske for en stund skiftet ud med to måneders praktikophold i Texas i USA hos Lockheed Martin, der bygger jagerfly - de F35 jagerfly, som Danmark har købt 27 af. 

Robert Løgager Nielsen er sammen med to andre industriteknikerlærlinge fra andre virksomheder blevet udvalgt til det noget anderledes studieophold.

- Mange af mine kammerater har valgt gymnasiet, men jeg synes, det super fedt, at man ikke behøver det for at kommer på et fedt studieophold, siger Robert Løgager Nielsen.

Har evnen og viljen

Robert Løgager Nielsen er blevet indstillet af sin praktikvirksomhed - nærmere bestemt Peter Krogh, der er teknisk chef og lærlingeansvarlig hos VOLA A/S.

- Vi har en elev, der har kompetencerne og var dygtig nok til det. Robert har vist, han har evnen og viljen til at gøre det, og han er en god ambassadør for faget, siger Peter Krogh, der spurgte sin lærling om lov, inden han indstillede ham.

- Jeg blev rigtigt glad, fordi han indstillede mig og syntes, jeg havde de rette kvalifikationer til det. Det tog jeg som et klap på skulderen, siger Robert Løgager Nielsen.

 

Matematik og naturvidenskab

Det er virksomheden Mulitcut A/S, der sammen med DI og Dansk Metal har fået samarbejdet med den amerikanske flyproducent Lockheed Martin op at stå - både for at give nogle talentfulde lærlinge noget ekstra i deres uddannelsesforløb og for at sætte fokus på de mange muligheder, der er med en erhvervsuddannelse. Og det vil Robert Løgager rigtigt gerne være med til at gøre opmærksom på.

- Jeg er femte generation i familien, der tager den her uddannelse. Det var lige mig med matematik og naturvidenskab. Der er ikke nogen fag, som jeg bøvler med, men jeg vil hellere ud og arbejde med noget, jeg er glad for end at sidde på skolebænken i mange år. Hvis man ikke ved, hvad man vil, er det lidt normen, at man skal på gymnasiet, men jeg synes ligeså godt, at man kan komme i gang med en erhvervsuddannelse, siger Robert Løgager Nielsen.

Han ved endnu ikke, hvornår turen går vestpå, men han glæder sig til de ekstra oplevelser, som turen uden tvivl vil give ham.

- Det giver mig nogle gode muligheder for både personlig og faglig udvikling, siger han.