Sabbatår efter veloverstået eksamen

Christian, Søren, Christoffer og Michael afsluttede deres HTX-uddannelse med gruppeeksamen og blev dette års første HTX-studenter

Fire unge fyre kunne kalde sig årets første HTX-studenter, da de sammen afsluttede teknikfags gruppeeksamen. I teknikfaget ”Design og produktion” havde de udviklet og bygget en rugemaskine, der sammen med en rapport og mundtlig fremlæggelse indbragte dem tilsammen tre 7-taller og et 10-tal.

- Det har været lidt stressende, men jeg synes også, at man selv har kunnet prioritere sin tid, sagde Michael Mikkelsen, der skal bruge det næste år på at arbejde og rejse - først til Kenya og til vinter til Vietnam, Bali og New Zealand.

- Det er ikke værre, end man gør det til med arbejdsbyrden. Jeg synes, de tre år er gået hurtigt, og at det har været fedt, sagde Christoffer Schurmann Krath, der skal bruge det næste år på at arbejde og måske også rejse lidt, inden han satser på at starte på robotingeniørstudiet i Odense til næste år.

 

Livgarden venter

De nyudklækkede studenter var enige om, at det nok lige skal synke ind, at de nu er færdige med tre års gymnasial uddannelse.

- Det er dejligt og underligt at være færdig, og det føles ikke som om, vi er færdige, sagde Christian Rimmerhus Vestergaard, der også skal have et sabbatår, inden han regner med at begynde på en eller anden form for it-uddannelse.

Og sabbatår stod også på programmet for den sidste af de nye studenter.

- Jeg skal arbejde indtil april, og så skal jeg ind til livgarden. Jeg ved endnu ikke, hvad jeg skal bagefter, sagde Søren Møller Jensen.