Sabbatår, Interrail og arkitektskole

Magnus Lynge Damgaard fik som den første EUX-tømrer i år hue på hovedet

20 årige Magnus Lynge Damgaard forlod onsdag morgen EUX-eksamenslokalet for sidste gang og trådte med lette trin lige ud i et bragende solskin efter en veloverstået sidste eksamen, der kastede et tital af sig.

Magnus blev glædesstrålende modtaget af udstrakte arme fra forældre, bedsteforældre og søskende, der efter den veludførte dåd endelig kunne sætte huen på Magnus’ hoved.

Traditionen tro fik Magnus også lov til at ringe med klokken, og som årets første EUX-tømrer skulle han desuden hjælpe uddannelsesleder på Teknisk EUX, Henrik Nielsen, med at få Dannebrog højt til vejrs.

-Alle naboer kommer i dag, og så kommer venner og klassen i aften, hvor vi har sat et telt op i haven, fortæller Magnus, der når al festivitassen er ovre, har planlagt at tage et begivenhedsrigt sabbatår, hvor han måske vil rejse til USA, på interrail i Europa og på højskole.

-Og derefter satser jeg på at begynde på Arkitektskolen i Århus, tilføjer Magnus om sine fremtidsplaner.

Den skønne festdag indeholder dog også et lille stænk af vemod, indrømmer Magnus.

-Jeg er bare blevet mere og mere glad for at gå her på skolen. Jeg er blevet gladere og gladere for håndværket, og klassen er blevet bedre og bedre, så det er samtidig lidt trist at skulle sige farvel, siger Magnus Lynge Damgaard, inden han igen går ind for at lade sig fejre af familien.