Samarbejde på tværs styrker fællesskabet

Eleverne på 1. årgang på Erhvervsgymnasiet i Herning og Handelsgymnasiet Ikast-Brande har i en uge samarbejdet på tværs af uddannelser, byer og studieretninger, og det har rystet eleverne rigtig godt sammen, fortæller de nykårede vindere af projekt bæredygtighed

Filter til brandeovne, skraldespande lavet af genbrugsmateriale til affaldssortering for børnehaver og papir genbrugt som materiale til møbler. Det var de kreative og bæredygtige ideer, der ledte til succes for tre af grupperne i det store bæredygtighedsprojekt på Erhvervsgymnasiet, der blev afviklet fra den 11.-19. januar.

Men det er det gode tværfaglige samarbejde kombineret med en effektiv arbejdsfordeling, som de tre vindergrupper særligt fremhæver som fundamentet for den gode præstation.

-Det har været pænt fantastisk at arbejde sammen. Nogle er gode til at bruge deres hænder, andre er gode til at programmere, og andre er gode til at skrive. Fordelingen imellem os gjorde det nemmere, fortæller Mark Birkelund, der går i 1p på Handelsgymnasiet Ikast-Brande.

Oscar Knudsen, der går i 1f på HHX Herning, arbejdede i sin gruppe sammen med to elever fra HTX. Oscar fremhæver også det tværfaglige samarbejde som en styrke.

-Vi tænker økonomisk, og de tænker teknisk, så den kombination gav rigtig god mening. Vi var gode til at komplementere hinanden, fortæller han.


-Vi kan låne kvaliteter af hinanden

En sidegevinst ved det tværfaglige samarbejde har været at fordomme uddannelserne imellem er blevet nedbrudt.

-Der har været nogle fordomme om, at det er ’Nørder versus Rich Kids’, men sådan er det jo slet ikke. Det er jo bare fordomme. Vi ligner jo hinanden, udtaler Frederik Lehmann Ditlevsen fra 1.f. på HHX Herning. 

Anna Bech, også fra 1.f på HHX Herning, supplerer 

-Jeg har ikke haft så mange fordomme om HTX. Jeg har hele tiden tænkt, at vi kunne låne kvaliteter af hinanden, også i fremtiden. Efter projektugen er der en helt anden stemning. Nu føler man, at man kender hele sin årgang.

Denne opfattelse deles også vindergruppen fra Ikast HHX

-Det er blevet nemmere at snakke med hinanden. Det sociale er blevet styrket, som Jesper Pedersen fra 1.p. udtrykker det.