Sammenhold og sabbatår

På Handelsgymnasiet Ikast-Brande blev tre HHX-studenter færdige på samme tid mandag den 24. juni kl. 9.30

Buse Hilal Özkaya, Sandra Thinggaard Byrgesen og Magnus Würtz Engedal kunne alle tre kalde sig årets første studenter 2019 på Handelsgymnasiet Ikast-Brande og fik dermed æren at hejse flaget foran handelsgymnasiet sammen med uddannelsesleder Elisabeth Jacobsen.

For alle tre nyudklækkede studenter var det gået godt til eksamenerne, og de var ganske godt tilfredse med karaktererne på eksamensbeviset.
- Jeg er godt tilfreds. Især med min psykologi-eksamen, hvor jeg fik 12, siger Sandra Thinggaard Byrgesen.

Man bliver set
 Nu skal der fejres og holdes studenterfester til den helt store guldmedalje sammen med de kammerater, de nu skal vænne sig til ikke at se hver dag.
- Jeg kommer til at savne mine klassekammerater. Vi bliver spredt for alle vinde nu, siger Magnus Würtz Engedal, der ligesom sine to medstuderende afsluttede i Det internationale område (DIO).
- Jeg kommer til at savne det fantastiske sammenhold, vi har. Og forholdet til lærerne. Man bliver set her, og man har en stemme, siger Buse Hilal Özkaya.

Pause fra bøgerne
Alle tre ”første studenter” skal lige have en pause fra bøgerne, inden de skal læse videre.
- Jeg skal et år til Neumünster i Tyskland og være PIU-elev hos Hugo Boss (praktik i udlandet). Bagefter skal jeg hjem og læse videre, siger Buse Hilal Özkaya.
- Jeg holder et sabbatår, hvor jeg skal ud at arbejde. Derefter skal jeg læse videre, siger Sandra Thinggaard Byrgesen.
- Jeg skal arbejde i et år, og bagefter tager jeg på sportshøjskole i Aalborg. Efter det skal jeg på universitetet, siger Magnus Würtz Engedal.