Sdr. Troelstrup er Årets læreplads 2021

Landbruget Sdr. Troelstrup i Aulum er efter indstilling af elev Michael Petersen kåret til Årets læreplads 2021.

Mester og landmand Jesper Bitsch har al mulig grund til at være stolt. Han er nemlig indehaver af landbruget Sdr. Troelstrup ved Aulum, der er kåret som Årets læreplads 2021 i Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasiers uddannelsesområde. 

At blive kåret som Årets læreplads kræver, at man har en elev, der er mere end almindeligt godt tilfreds med sin læreplads. Og det er elev Michael Petersen, der har taget sine skoleophold på Agroskolen i Hammerum.

Han lægger i sin indstilling vægt på, at man som elev på Sdr. Troelstrup har frihed under ansvar. Michael Petersen udarbejder eksempelvis selv sit dagsprogram fra dag til dag og har også selv haft ansvaret for besætningen.

 

Fra registrering af dyr til fodring og klovbeskæring

Michael har eksempelvis påtaget sig ansvaret for en række ting, som fodring af kvier, tage imod dyrlægebesøg og meget andet.

"Jesper lagde vægt på fra starten, at jeg kom hele vejen rundt. Registrering af dyr, flytning af dyr, malkning, lidt markarbejde, fodring af ungdyr, klovbeskæring og rundt med dyrlæge og inseminør," skriver Michael Petersen blandt andet i sin indstilling.

Jesper Bitsch giver ud over ansvar også løbende feedback til sin elev:

”Jesper er selv opvokset med MUS-samtaler, og det har han taget med sig, hvor vi snakker om, hvad jeg kan, og hvad mine mål er for den næste periode, og det stræber vi efter. Dernæst skal det også siges, at han lytter nøje, hvis jeg har et input til en ny idé, og det er rart,” skriver Michael Petersen i sin indstilling.

 

Som elev kommer man hele vejen rundt

Den 19-årige kommende landmand er i hvert fald ikke i tvivl, og netop afslutningen på hans indstilling opsummerer også årsagen til, at Sdr. Trolstrup nu er kåret til Årets læreplads.

"Man bliver hørt og kan snakke hverdagsting, men får samtidig ansvar for dele af produktionen. Når man gør det godt, får man ros, men man får også at vide, hvis man skal huske at være mere opmærksom. Alt i alt er det en alletiders læreplads, hvor man kommer hele vejen rundt, og det er kun en selv, der sætter grænser for, hvor meget man vil lære," skrev Michael i indstillingen.

Stort tillykke til Sdr. Troelstrup!