Smeden Allan går efter DM-guldet

23-årige Allan Erik Jørgensen vil allerhelst blande sig i toppen, når Danmarks dygtigste, unge smede tørner sammen ved danmarksmesterskabet for unge håndværkere, DM i Skills

Den unge smed fra Ikast har klare ambitioner, når han til januar stiller op som en del af Team Herningsholm ved årets DM i Skills.

- Jeg tager 1. pladsen. Man går vel altid efter guldet. Men der bliver kamp til stregen, for de andre er gode, så der er hård konkurrence, siger Allan Erik Jørgensen sikkert.

Han har bevist det tidligere. Allerede ved de lokale mesterskaber tilbage i september var målet at blive nummer et. Og efter flotte præstationer ved både de lokale og regionale mesterskaber er han nu klar til at gå efter titlen som danmarksmester.

Klar til håndværket

Til DM konkurrerer landets seks bedste smede, og Allan Erik Jørgensen har lagt en plan for, hvordan han skal stikke af fra de øvrige deltagere.

- Jeg regner med, at jeg skal øve en masse i ugerne op til DM. Jeg skal især øve mig på de ting, som jeg har lavet allermindst. Det er for eksempel flammeskæring og varmebuk, som der er en del håndværk i. Så det er sådan noget, der skiller fårene fra bukkene, forklarer han.

Den dygtige smed udpeger især en stram tidsplan og dygtige konkurrenter som de største udfordringer. Til gengæld ser han det som en klar fordel, at DM i Skills i år holdes i Herning.

- Det bliver fedt at være på hjemmebane. Jeg regner med, at både familie, venner og min klasse kommer forbi og kigger.

Mere på cv’et

Allan Erik Jørgensen ser det som en fordel, at kunne skrive en DM-deltagelse på cv’et, men det er langt fra den eneste grund til hans interesse i konkurrencen.

- Jeg vil gerne bevise over for mig selv, at jeg kan. Flere på mit arbejde siger, at jeg er dygtig, og jeg synes, at det er sjovt at konkurrere. Det er også fedt, at vi deltagere kan give hinanden gode ideer og lære lidt af hinanden, siger han.

Allan Erik Jørgensen er i lære ved AB Inventech i Ikast. Når DM i Skills slutter den 20. januar, vender den unge smed sit fokus til svendeprøven, som falder godt tre måneder senere. Allan Erik Jørgensen regner med at fortsætte som smed for en periode, inden han gerne vil til Aarhus for at tage en uddannelse til maskinmester eller inden for vindenenergi.

DM i Skills løber af stablen den 18. – 20. januar 2018 i MCH i Herning. Her dyster 300 af landets dygtigste, unge håndværkere om at blive den bedste inden for deres fag.

Herningsholm Erhvervsskole er repræsenteret med 10 elever inden for fagene bygningssnedker, frisør, industritekniker, maskinsnedker, mediegrafiker, murer og tømrer.

Til DM i Skills er der gratis adgang for alle.