Snedkerafdelingen udvider for 40 millioner kroner

En omfattende udvidelse af snedkerafdelingen på Lillelundvej skal løfte Herningsholms snedkeruddannelser og give både elever, undervisere og virksomheder et tidssvarende og inspirerende læringsmiljø.

Håndværkere er allerede godt i gang med at skabe mere plads til uddannelserne til møbel-, bygnings- og maskinsnedker på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Eleverne får cirka 1300 kvadratmeter mere at boltre sig på, når en ny tilbygning står klar i sommeren 2022.

"Det har længe været et ønske at tage snedkeruddannelsen til nye højder, og det får vi mulighed for med en mere tidssvarende og inspirerende tilbygning, hvor vi kan tænke brugen af skolens faciliteter bredere og sikre de bedst mulige forudsætninger for elevernes læring og trivsel," siger Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

&nb

Central indgangsbygning og fællesområde i to etager

Det bliver entreprenør- og byggevirksomheden Jens Jensen fra Holstebro, der skal løfte opgaven som totalentreprenør. Byggeriet kommer til at koste i omegnen af 40 millioner kroner.

Tilbygningen bliver som udgangspunkt opført i forlængelse af den eksisterende snedkerafdeling, som bliver smukt bundet sammen af en ny central indgangsbygning og et fællesområde i to etager.

Alle afdelingens medarbejdere har været involveret i den grundige planlægning, der ligger forud, så temaer som bæredygtighed, ergonomi, arbejdsmiljø, pædagogik, teknologi og håndværkstraditioner er fra begyndelsen tænkt ind i projektet.

 

Verdens mest interessante snedkeruddannelse

Ifølge Rasmus Holten, uddannelsesleder på snedkeruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, åbner tilbygningen for helt nye muligheder for samtænkning af undervisning og andre af skolens funktioner. Den nye snedkerafdeling kan lægge hus til flere funktioner og sågar blive et unikt mødested for fx virksomheder.

"Vi følger løbende virksomhedernes brug af ny teknologi og har som skole en ambition om at være førende på området. Som optakt til byggeriet har vi det seneste år udvidet vores maskinpark til stor glæde for vores elever og undervisere. I øjeblikket rykker vi lidt rundt for at få plads til alle elever og maskiner, mens byggeriet står på, men når udvidelsen er færdig, bliver eleverne samlet i et stort og imponerende undervisningsmekka," siger Rasmus Holten.

Ifølge uddannelseslederen går snedkere en stor fremtid i møde, og Herningsholm går gerne forrest.

"Snedkeren kan mestre både sit materiale og håndværktøj og med en stærk teknologiforståelse håndtere avanceret 3D-tegning og programmering. Og branchen har været forskånet for de værste af coronakrisens konsekvenser. Med de nye rammer vil vi være klar til at tilbyde verdens mest interessante snedkeruddannelse," siger Rasmus Holten.

 

Bygningsmassen på tegnebrættet

De kommende år fortsætter Herningsholm indsatsen med at udvide og forbedre skolens studiemiljø og bygningsmasse. På tegnebrættet er også en fornyelse af skolehjemsafdelingen i Herning.

Herudover er BRF Fonden i gang med opførelsen af et håndværkskollegium, der som nabo til Herningsholm kan tilbyde byggefagene og erhvervsuddannelserne en ny dimension af tværfaglighed, kompetencer og dannelse under elevernes uddannelse.