Svende på skøjter

Elitesport og en erhvervsuddannelse kan sagtens kombineres. Det har tre ishockeyspillere netop bevist ved at have bestået svendeprøven som tømrere

Victor Andersen, Jakob Jessen og Marcus Nissen kunne fredag den 27. september kalde sig tømrersvende. Deres uddannelse har været noget anderledes end deres klassekammeraters, da de samtidig med matematik, dansk, træsamlinger og -konstruktioner også har balanceret at dyrke ishockey på eliteplan.

- Jeg kendte én, der gik på uddannelsen, og jeg ville gerne ud i den virkelige verden og lave noget frem for at sidde stille alt for længe i skolen, siger Marcus Nissen, der er udlært fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.
Han har ligesom Victor Andersen taget uddannelsen som EUX og dermed også fået en gymnasial eksamen med en række fag på højere niveau samtidig med tømreruddannelsen.

- Jeg valgte EUX’en, fordi jeg gerne ville have en gymnasial uddannelse, men vidste, at jeg ville gå død i en treårig gymnasial uddannelse. Her veksler det mellem praktik og skole, siger Victor Andersen, der er udlært hos Tækkefirmaet Kim Andersen ApS.

 

Plads til træning

Også Jakob Jessen, der er udlært hos Bent Jensen, Tømrer- og Snedkerfirma A/S,  startede på EUX’en, men skiftede retning undervejs.
- Jeg gik over på en EUD, da det blev lidt for meget. Det er ikke noget problem, og jeg har fået en del af fagene på C-niveau, siger han.

Undervisning på skolen er tilrettelagt sådan, at der er plads til morgentræning, og eleverne får fri til træning, kampe, landsholdsamlinger mm.

- Det har aldrig været noget problem. Der er altid blevet fundet en løsning. Har vi været fraværende til noget obligatorisk undervisning som fx førstehjælp, så har vi fået den undervisning på et andet tidspunkt med en anden klasse, siger Jakob Jessen.

De tre nye svende vil alle klart anbefale andre at tage en erhvervsuddannelse sideløbende med at være eliteidrætsudøver.
- Klubben har meget fokus på, at man skal have en uddannelse at falde tilbage på. Med vores uddannelse kan vi jo i princippet nu bare spille ishockey de næste tre år og fokusere fuldt ud på det og så arbejde som tømrere efterfølgende eller læse videre, siger Victor Andersen.