Syv Herningsholm-hold videre til DM

Efter en hårdt kæmpet faglig konkurrence blandt regionens skarpeste iværksættere på ungdomsuddannelserne, faldt i går eftermiddag afgørelsen i DM-kvalifikationen i Viborg i Company Programme. Her lykkedes det for første gang i konkurrencens historie seks hold fra samme klasse at kvalificere sig til finalen

Selv om HHX Herning har endda meget stolte traditioner ved Company Programme og sidste år vandt konkurrencen, var resultatet af kvalifikationen dog over alt forventning.

Seks HHX-hold fra 2f på Herningsholm Erhvervsskole, skal nu gøre sig klar til DM i København. Men også for HTX var der gode nyheder, idet HHX-holdene for første gang får følgeskab også af et HTX-hold fra Herningsholm.

-Det er stort med syv hold i finalen. De fleste gymnasier sætter kryds, hvis de bare får et hold videre til finalen, udtaler underviser i innovation og afsætning på Herningsholm Erhvervsgymnasium Henrik Graversen.

Holdene kan dog ingenlunde bare sidde på hænderne frem til finalen, for allerede den 19. marts er der deadline for indlevering af en stor rapport, der indgår som en del af DM-konkurrencen.

-Holdene skal hele tiden udvikle sig. Dommerne vil se, hvor meget de har flyttet sig siden sidste konkurrence. Så hvis de ikke fortsætter med at udvikle på deres ide, vil de blive overhalet af de andre hold til finalen, siger Henrik Graversen.

DM-kvalifikationen i Viborg blev udkæmpet i fire spor og her vandt elever fra Herningsholm de to af sporene nemlig Science & Technology samt Trade & Skills.

Ud over to sporvindere (Back on Point og EverySpot) gik fem Herningsholms-hold (BagUp, NeatShopper, ClassControl, Transparent Commercials og LiquidTemp) videre til DM-finalen i Company Programme, som afvikles i København den 18. april.
Her skal 44 hold dyste om årets DM-titel i iværksætteri.