Tak for tre fantastiske år

Fredag den 29. juni dimitterede 307 studenter fra HHX og HTX i Herning

Til tonerne af Congratulations marcherede de 307 studenter fra HHX og HTX ind og på plads i den festligt pyntede Agora, der var fyldt med stolte og glade forældre.

Kirsten Bech var årets gæstetaler. Hun blev selv student fra HHX Herning i 2016 fra Global Business studieretningen og læser nu jura i København. Hun havde en del erfaringer at dele ud af samt tre gode råd til de nyudklækkede studenter.

- Lad mig slå fast; I kommer til at savne dette sted. Studieturene, festerne, fredagscaféerne, fodboldkampene, undervisningen og ikke mindst tarteletterne i kantinen, sagde hun til studenterne.

- I har alle muligheder, og I skal ikke stå tilbage for nogen. Kan I tænke det, kan I gøre det. 

- Mine tre råd til jer er: Gør noget vildt - rejs ud i verden og mød en anden kultur. Det gjorde jeg… i København. Udnyt muligheden - gør det I brænder for - fuld fart frem. Og nyd jeres ungdom, men kend jeres begrænsninger, sagde Kirsten Bech.

 

Huerne er lige meget værd

De musikalske indslag blev leveret af musiker Mathias Søgaard, inden årets elevtalere Anne Dorthe Moesgaard Andersen fra HHX og Morten Westfall Norup Jørgensen fra HTX indtog scenen.

- Når jeg ser ud over jer, ser jeg lighed. Alle huer er lige meget værd, og vi har alle fortjent dem, sagde Anne Dorthe Moesgaard Andersen, inden de to tog dimittenderne med på en rejse gennem tre år med forventninger, hårdt arbejde, sjove oplevelser og fordomme, der blev brudt ned.

- Tak for tre fantastiske år. Tak for grinene. Tak for dansen. Tak for hjælpen. Tak for oplevelserne. Og tak for ordet, sluttede Morten Westfall Norup Jørgensen årets elevtale.

Rektor Marie Lund holdt derefter sin tale til studenterne.

- Jeg er så stolt af jer. Det er dage som i dag, der gør mit job til verdens bedste, sagde Marie Lund.

- I skal turde tage chancer og være modige. Husk at fejl og modgang gør jer stærkere. Vejen til fremtiden behøver ikke være snorlige. I kommer nok i mål alligevel, sagde rektor Marie Lund, inden boggaverne til eleverne med de højeste karaktersnit kunne uddeles. 

Derudover fik elevrådsformand Helle Søndergård Madsen et legat for sin aktive indsats i elevrådet og i skolens bestyrelse.