Talenterne på plads i Herning

Torsdag den 18. januar blev DM i Skills 2018 skudt i gang med stor opbakning, prominente talere og vigtigst af alt – de mere end 300 talentfulde unge, der skal dyste de næste tre dage

På en kølig vinterformiddag var familie, kollegaer, klassekammerater, lærere og andre interesserede mødt op for at give deltagerne i DM i Skills den bedst mulige start på konkurrencerne. 

Til taktfaster klapsalver og høj musik blev deltagerne inden for de 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag præsenteret på scenen.

- I så fuldstændig forrygende ud, da I kom ind. Det er en kæmpe ære for mig at stå her og opleve så smukke, stolte og dygtige mennesker gå indmarch. I er eksponenter for det gode håndværk og er med til at inspirere andre. Som faglærte skaber I hver dag værdi for mange mennesker, og vi er afhængige af jeres evner, sagde undervisningsminister Merete Riisager, inden hun erklærede DM i Skills 2018 for åben.

Talentfulde unge i fokus

Åbningstalerne bar tydeligt præg af den verserende debat om manglen på erhvervsuddannede.

- Et arrangement som Skills er med til at skabe fokus på erhvervsuddannelserne. Det er et flot udstillingsvindue, og I som deltagere er nogle gode rollemodeller. Vi sætter pris på jeres valg af uddannelse, og I skal være stolte af at være så dygtige og talentfulde, som I er, sagde borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard.

- Her i Region Midtjylland har vi meget industri og håndværk, og virksomhederne har behov for erhvervsuddannede. Derfor er DM i Skills et vigtigt mesterskab. I er talentfulde rollemodeller, der er med til at inspirere andre unge i deres valg af uddannelse, sagde næstformand i Regionsrådet Hanne Roed.

De mange rosende ord blev startskuddet for tre dage med godt håndværk og konkurrenceånd blandt de mange dystende, unge faglærte.