Team Herningsholm i fuld gang

Danmarksmesterskabet i Skills kører for fuld damp derudad, og fredag kom alle 14 Team Herningsholm deltagere i konkurrence.

Deltagerne er travlt optagne, men det lykkedes os dog at fange nogle af dem i pauserne, for at få en status på, hvordan deltagerne selv synes, det skrider frem.

Mathias Jensen deltager for andet år i træk i DM i Skills for tømrer.

-Jeg synes, det går ganske udmærket. Jeg vil stramme op i andet og tredje modul, men tidsmæssigt går det fint. Publikum generer mig overhovedet ikke. Jeg koncentrer mig om mit eget og kigger slet ikke på, hvad de andre konkurrenter laver. 

Detail-holdet bestående af Kira Krogager, Simone Jønsson, Natasja Nielsen og Simone Bendt-Hansen fik en noget vanskelig start torsdag med udsættelser og flere programændringer. 

-Det var en temmelig nervepirrende begyndelse, indrømmer Natasja Nielsen.

- Men det er en kæmpe oplevelse og en rigtig god erfaring at være med, og vi tager det, som det kommer, supplerer Simone Jønsson.

De to detailelever var sammen på scenen i dag i disciplinen personligt salg, en simuleret situation, hvor de efter bedste evne skulle forsøge at håndtere og betjene to kunder af den mere besværlige og bedrevidende slags.

-Så gælder det bare om at spille cool, som Simone Jønsson udtrykker det med et smil på læben. 

19-årige Kenneth Meldgaard Ebbesen stiller op i DM i Skills for murer.

-Jeg synes det går ret godt. Jeg tør ikke at sige mere. Jeg fokuserer på mit eget, og så prøver jeg bare at gøre mit bedste.

Maskinsnedkerelev Dennis Nielsen var også meget fortrøstningsfuld, da vi fangede ham på vej til spisepause.

-Det går godt. Jeg synes opgaven er meget ligetil, ikke for svær og ikke for nem. Tidsplanen holder, og jeg koncentrer mig fuldt ud om mit eget og arbejder i mit eget tempo i stedet for at fokusere på, hvad de andre går og laver.

Isak Zacharias Hejnesen, der repræsenterer Herningsholm ved DM i Skills for mediegrafikere, var semi-tilfreds med sin præstation indtil videre.

-Jeg har ikke lavet fejl og der er ikke gået noget galt.

Isak var glad for at videoredigering ikke var blandt disciplinerne, men til gengæld kom det dog lidt som en overraskelse for ham, at det er det samme gennemgående tema i de forskellige discipliner.

-Jeg er med for at have det sjovt, men jeg gør, hvad jeg kan.

Det er første gang 22-årige Isak er med til Skills.

-Det er meget større, end jeg havde forventet, men det er rigtig god erfaring at være med til, udtaler han.

Det er anden gang, at 24-årige Charlotte Kjærulff Grønkjær svinger saksen ved DM i Skills for frisører, og erfaringen fra sidste års deltagelse gjorde hende mindre nervøs selvom tidspresset stadig er det sværeste, som hun fortalte efter at have lagt sidste hånd på den afsluttende disciplin i frisørernes DM. 

-Det var et rigtigt højt niveau, men jeg har en god fornemmelse. Jeg er meget et konkurrencemenneske, og jeg går da efter sejren, men nu må vi se, runder Charlotte af. 

Selvom deltagerne ved DM i Skills for frisører altså har ladet saksene lyne for sidste gang, må de dog vente til i morgen med at høre resultatet fra dommerne.