Til job-dating i Handelshuset

Onsdag den 31.januar blev der afholdt jobdating i Handelshuset mellem virksomheder og GF2-elever, en gylden mulighed for begge parter til at lære hinanden bedre at kende

Coop, Bilka, Ikast-Brande kommune, Jysk, Skat, Sportmaster, XL-byg, Aldi, Stof & Still, HT Bendix og Bestseller var de 11 virksomheder og offentlige institutioner, der på en regntung formiddag var rykket inden døre i Handelshuset på Lillelundvej med deres stand for at møde eventuelt kommende elever.

-For os handler det meget om at få mulighed for at så nogle frø, og så skabe afklaring hos de unge mennesker omkring, hvad det vil sige at arbejde som handelselev med speciale i indkøb hos os, fortæller Per Bomholt, elevansvarlig hos Bestseller og fortsætter

-Billedet skal være det rigtige. Der skal være et drive i øjnene og en energi hos eleven for, at der kan blive et match.

På Ikast-Brande Kommunes stand fortalte lønkonsulent og elevansvarlig Karina Arensbech følgende om motivationen for at møde op til job-dating på Herningsholm.

-For os handler det om at synliggøre Ikast-Brande Kommune som en arbejdsplads, der er åben for ansøgere samt at give eleverne et billede af, hvilke fremtidsmuligheder de har, hvis de får en elevplads hos os.

Informationsmateriale og CV’er skiftede flittigt hænder, mens der blev hilst, spurgt og fortalt. En af eleverne, der var mødt op i dag var Nanna Schmidt, der er elev på handelsuddannelsen og på jagt efter en læreplads.  

-Det er rart at komme rundt og snakke med folk og vise sit ansigt og se, hvilke muligheder man har i stedet for bare at sende sit CV ud, fortæller Nanna Schmidt.

Oksana Smerek, elev på detailuddannelsen, nikker og tilføjer

-Arrangementet er en god mulighed for at præsentere sig ansigt til ansigt med virksomhederne.