Til regionsmesterskab i teknologi

Fire gutter fra HTX er på vej til regionsmesterskabet for forhåbentligt at vinde en plads til DM

Tirsdag den 3. september er der regionsmesterskab i Aarhus forud for DM i Teknologi. Herningsholm stiller med et stærkt hold - Johannes Andersen, Simon Devantier, Jens Frode og Søren Blanke Jensen fra 3.V på HTX er klar til at kæmpe for en plads ved DM. 

De har udviklet et spejl med indbygget skærm, der projekterer lys igennem, så man kan se sit eget spejlbillede samtidig med, at man kan se fx sin kalender og vejrudsigten, når man er på badeværelset. Spejlet kalder de ”Structure mirror”.
- Idéen var at skabe mere overskud i hverdagen. Vi fik et projekt, der lød ”Udnyt plads”, siger Jens Frode.
- Derfra brugte vi forskellige metoder til at idéudvikle, siger Johannes Andersen.

Glæder sig til oplevelsen
Projektet mundede ud i ”Structure mirror”, der både udnytter plads rent fysisk, og som samtidig gerne skulle frigive noget tid i et travlt familieliv.
Projektet var så godt, at gruppen blev valgt til at repræsentere Herningsholm og HTX ved det kommende DM, som de fire klassekammerater tirsdag får muligheden for at kvalificere sig til.
- Vi har rimelig hurtigt enige om, at vi gerne ville af sted, siger Simon Devantier.
- Vi ville gerne have noget mere ud af opgaven, og jeg glæder mig til at stå i en mere presset situation, siger Johannes Andersen.
Til regionsmesterskabet får de deltagende hold 20 minutter til at præsentere deres idé.
- Vi har ikke så store forventninger til det, men vi glæder os til at skulle af sted og til at opleve regionsmesterskabet, siger Jens Frode.