Til Science Cup med kødalternativ

Leafbeef er med sit alternativ til hakket oksekød klar til at repræsentere Herningsholm ved den nationale finale i Science Cup

Når finalen i Science Cup onsdag den 15. maj løber af stablen, bliver det med deltagelse fra HTX på Herningsholm. 

Gruppen ”LeafBeef” bestående af Michael Graversen, Freja Nielsen og Christian Andersen fra 2.Z vandt semifinalen og er nu klar til finalen i København.
- Jeg tror, det bliver en fed oplevelse, og vi er spændte på at skulle deltage, siger Freja Nielsen, der ligesom sine to holdkammerater ikke havde regnet med at vinde semifinalen.
- Det var meget forskellige temaer og forskelligt fokus de andre semifinalehold havde, så det var svært at have et overblik og få en fornemmelse af, hvordan vi lå i forhold til de andre, siger Christian Andersen.

Forslag til forbedringer LeafBeef er et overgangsprodukt til at hjælpe folk med at spise mindre kød i deres dagligdag, da det er et produkt, der består delvist af kød og delvist af grøntsager. Målet med produktet er at mindske den meget ressourcekrævende kødproduktion og udledningen af drivhusgasser, der påvirker den globale opvarmning. Med den idé vandt de tre klassekammerater semifinalen, og frem mod finalen har de skullet gøre deres produkt endnu bedre. - Dommerne fra semifinalen gav os en huskeliste i forhold til forbedring af produktet. De foreslog, at vi gik lidt mere i dybden og eksperimenterede lidt mere. Måske er det ikke 50 procent kød og 50 procent vegansk indhold, men et andet blandingsforhold, der er bedst, siger Christian Andersen.