På rejse til den yderste grænse

Årets Naturvidenskabsfestival, der løb af stablen på Herningsholm Erhvervsgymnasium fra den 26.-27. september, tog i år de deltagende folkeskoleelever med på en rejse ud til den yderste grænse

Siden 2006 har Herningsholm Erhvervsgymnasium hvert år i uge 39 deltaget i den landsdækkende Naturvidenskabsfestival, der i år havde den yderste grænse som det overordnede tema.

Naturvidenskabsfestivalen har til formål at skabe engagerende oplevelser med naturvidenskab blandt børn og unge, og i år blev de præsenteret for, hvad der bevæger sig i de yderste grænser af naturen, i mennesket og i de fysiske fænomener.

Fra kroppens indre til universets yderste

De 448 tilmeldte elever fra 5. og 6. klasser her i lokalområdet blev inviteret indenfor på en tur, der førte dem fra kroppens inderste til universets yderste. 

Htx-elever i gule ’guide-T-shirts’ var kyndige rejseførere og undervisere for en dag, for folkeskoleeleverne, der dog også selv fik mulighed for at prøve kræfter med nogle af naturvidenskabens gåder og muligheder. De skulle blandt andet lave kunstig kaviar, kinesisk matematik, forsøg med raketter og opdage, hvordan algoritmer bruges til sortering.

-Vi lærer rigtig meget. Jeg synes, det er rigtig godt at være herinde, og det her kunne være en ide, når man engang selv skal videre med en uddannelse, siger Elisabeth Lind fra 5. klasse på Vildbjerg Skole. 

Kammeraterne Kristoffer Knudsen, Alexander Hermansen og Magnus Vendelbo Christensen, alle fra 6. klasse på Vestervang Skolen, havde blandt andet smagt på is, hvor smag og farver var byttet rundt, set i stjernekikkert og været rundt at prøve forskellige andre forsøg.

-Det er en anderledes dag. Jeg synes, det er spændende og sjovt at gå rundt og kigge, prøve forsøg og hygge sig, udtaler Kristoffer Knudsen.

Da de to dage var omme, og folkeskoleeleverne draget hjem, fik htx-eleverne som tak for indsatsen mulighed for at se et kemishow med en forsker fra Syddansk Universitet.

Naturvidenskabsfestival er en national festival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge. Festivalen finder sted hvert år i uge 39 og har over 150.000 deltagende elever.