Uddannelse med udfordringer og ansvar

Nadja Ellerbæk og Kristoffer Karas er handelsassistentelever med hvert sit speciale ved Bestseller i Brande

I Handelshuset på Herningsholm Erhvervsskole kan man tage grundforløbet til handelsuddannelsen – en uddannelse med mange muligheder.

Nadja Ellerbæk og Kristoffer Karas er i gang med handelsuddannelsen og er begge i lære ved Bestseller i Brande – Nadja Ellerbæk som indkøbsassistent og Kristoffer Karas som sælger.

- Mit arbejde består i at lave en kollektion i samarbejde med designeren fra opstart af design, til tøjet ender i butikkerne, siger Nadja Ellerbæk, der arbejder ved brandet Only.

- Jeg skal sørge for, at retailbutikkerne i Italien, Tyrkiet og Mellemøsten har de rigtige varer på hylderne og skal sammensætte varerne i forhold til markederne. Så jeg skal kende markederne i de områder og finde ud af, hvorfor en bestemt vare ikke sælger godt i en bestemt butik eller i et bestemt område, siger Kristoffer Karas, der er handelsassistentelev med speciale i salg ved brandet Jack & Jones.

Som at spille poker

For de to elever er det særligt ansvaret og udfordringerne, de nævner som det bedste ved deres uddannelser.

- Jeg kan godt lide at have mange bolde i luften og få mange nye udfordringer. Og så synes jeg, det er fedt, at man ikke skal lave det samme hver dag, siger Nadja Ellerbæk.

- Jeg står med omkring 100 butikker, som jeg skal rådgive, og det er mit ansvar, at de har de rigtige varer på hylderne. Jeg rejser en del ud til butikkerne, og det er superfedt. Vi bliver ikke behandlet som elever, men arbejder på lige fod med de andre medarbejdere, siger Kristoffer Karas.

Den oplevelse deler indkøbsassistenten.

- Jeg fik lov til selv at forhandle priser med en kineser. Det er lidt som at spille poker. Det er helt vildt vigtigt, at få den rigtige pris, for det påvirker den pris, som kunderne skal give for varen ude i butikkerne, så det er et kæmpe ansvar at få. Det var megasjovt at prøve, siger Nadja Ellerbæk. 

Møder nye kulturer

De to Bestseller-elever vil også gerne anbefale deres uddannelse til andre unge.

- Hvis man kan lide at snakke med en masse folk og gerne vil tage et ansvar, så er en handelsuddannelse en god vej, siger Kristoffer Karas, der bakkes op af kollegaen:

- Og hvis man gerne vil møde nye kulturer, supplerer Nadja Ellerbæk.

Nadja Ellerbæk og Kristoffer Karas er cirka halvandet år henne i deres uddannelse og har cirka et halvt år tilbage af deres læretid. Kristoffer Karas fortsætter ved Jack & Jones, når han er færdiguddannet, mens Nadja Ellerbæk endnu ikke ved, hvad fremtiden bringer.