Udnyt jeres digitale kompetencer!

Fredag den 29. juni dimitterede 101 studenter fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande

 

Solen stod højt på himlen den sidste fredag i juni, hvor 101 unge mennesker på Handelsgymnasiet Ikast-Brande for sidste gang skulle sidde stille og bare lytte, inden de kunne kaste deres studenterhuer i luften og lade sig dimittere.

Efter velkomst ved uddannelsesleder Elisabeth Egholm Jacobsen, der kunne fejre sin første dimission som uddannelsesleder på Handelsgymnasiet, blev ordet givet videre til rektor Marie Lund, der holdt tale til studenterne om at være fejltastiske frem for fantastiske.

- Vi står midt i en foranderlig verden. Det går stærkt ude i virksomhederne, og I skal turde at komme ud af jeres comfortzone. I skal lære at favne det ufuldkomne. Det betyder ikke, at I skal sjuske. I skal være arbejdsomme og gøre jer umage, sagde Marie Lund blandt andet i sin tale til eleverne.

 

De digitalt indfødte

Årets gæstetale stod direktør for Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, Kenneth Mikkelsen for.

- Jeg var tilbage i gemmerne og finde min hue frem. Det gav tanker på en god tid. Den hue, I har på, vidner om tre år med hårdt arbejde, stress og nervøsitet. Om venskaber, læring og dannelse. Det er alt sammen oplevelser, der har modnet jer, og som I har med resten af livet. Husk Handelsgymnasiet. I har fået en god uddannelse med her fra, sagde Kenneth Mikkelsen, der tegnede et billede af de unge foran sig, der ofte er blevet skudt i skoene, at de tilbringer for meget tid foran skærmen.

- I tilhører Generation Z, de digitalt indfødte. Udnyt de kompetencer! I kommer til at overhale os andre indenom. Og bare rolig forældre: De er sociale. De er det bare på en anden måde, end den vi kender, sagde Kenneth Mikkelsen. 

 

10 års jubilarer

Emil Foldager stod for årets elevtale. Som sportselev var sammenligningen mellem de tre år på Handelsgymnasiet Ikast-Brande og et cykelløb nærliggende. 

- Nu er vi endelig kommet over målstregen, og præmiepigerne står klar; sagde den nyudklækkede student blandt andet i sin tale, hvor han også takkede personalet på Handelsgymnasiet - særligt underviserne.

- Tak til underviserne. Jeres engagement motiverer os, sagde han. 

Musikken blev leveret af et par 10 års studenterjubilarer, Jesper Bo og Allan Rindom, der har underholdt ved dimissionerne på Handelsgymnasiet, siden de selv dimitterede, og som i anledning af jubilæet havde taget deres gamle studenterhuer på.