Vejen behøver ikke være snorlige

72 HHX-studenter dimitterede fredag eftermiddag fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande

De var trætte, lettede og glade, de unge mennesker, der fredag eftermiddag kunne kaste huerne i luften og dimittere fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande efter tre års HHX-uddannelse.

Rektor Marie Lund holdt dimissionstale for studenterne og deres forældre.

- Hold fast i den særlige Ikast-ånd og bliv ved med at være gode kammerater, sagde hun blandt andet i sin tale.

Årets gæstetaler var tidligere elev og nu administrerende direktør ved Hummel Allan Vad Nielsen, der havde en række gode råd med til de nyudklækkede studenter.

- Karakterer er vigtige, men ikke så vigtige som den karakter I viser, sagde Allan Vad Nielsen, der selv havde håbet på at starte med et hjørnekontor, men i stedet startede med en palleløfter som salgselev i Bilka.

 

Tak til lærerne

- Jeg havde ikke den mest toptunede karriereplan, da jeg forlod handelsgymnasiet. Det behøver ikke gå så hurtigt, og vejen behøver ikke være snorlige. Det har min i hvert fald ikke været, sagde Allan Vad Nielsen, der opfordrede studenterne til at turde lave fejl og turde tage chancer.
- Omgiv jer med mennesker, I kan lære af. Find ud af, hvad der er jeres passion og dygtiggør jer inden for det. Vær autentiske og husk, hvor I kommer fra, sagde han.
Anne Lambæk og Mikkel Nørgaard stod for årets elevtale og fik takket både medstuderende, forældre og lærerne.
- Tak til vores fantastiske lærere. I har presset os, når det har været nødvendigt, men I har også givet os fem minutters pause, sagde de.

Inden overrækkelsen af eksamensbeviser og dimissionserklæring blev Løvbjergfondens Detailhandelslegat uddelt til Laura Langdal Skov Jensen for sin vedholdenhed, samvittighedsfuldhed og ansvarsbevidsthed.
Og Mikkel Nørgaard blev markeret for det højeste snit og for at være en usædvanlig fagligt stærk elev.
Med et H. C. Andersen-citat kunne Marie Lund dimittere HHX-studenter:

- Livet er et fantastisk eventyr, sagde hun, mens huerne røg i vejret.