Vi er afhængige af hinanden

296 studenter fra HTX og HHX Herning blev fredag den 23. juni fejret ved dimissionen på Herningsholm Erhvervsgymnasium

Tunge, grå skyer hang fredag den 23. juni over Herning, men i Herningsholm Erhvervsgymnasiums Agora var der alligevel feststemning. De lange rækker med stolte familiemedlemmer og lærere var klar til at tage imod dagens hovedpersoner. 

Til taktfaste klapsalver og kameraers blitzen marcherede de 195 HHX- og 101 HTX-studenter ned og tog plads på de forreste stolerækker.

- Det er tre år siden, I kom ind af dørene her for første gang. Nu sidder I her og er klar til næste overgang i jeres liv. Det har vi et ritual for – vi kalder det dimission, sagde rektor Marie Lund i sin velkomst.

Fremtidens drømme

Årets gæstetaler var Allan Kortnum, der er direktør på Herningsholm Erhvervsskole. Han talte til de unge om fremtidens udfordringer med karrierevalg.

- Det siges, at man i løbet af et arbejdsliv vil have fem forskellige karriereforløb med vidt forskellige jobs. Andre siger, at de jobs, I får i fremtiden, slet ikke findes i dag, for de er ikke opfundet eller blevet nødvendige endnu. Vær opmærksom på ikke at gøre som de andre i flokken, blot fordi de andre gør det. I skal turde gå jeres egne veje og turde forfølge jeres drømme, sagde Allan Kortnum.

Karrieredrømmene og andres forventninger var også omdrejningspunktet for Marie Lunds festtale.

- I skal turde stå ved jer selv og jeres beslutninger. Jeres valg afhænger af to spørgsmål: Hvad er mit talent? Og hvor hører jeg til? Alle har et talent. Det er op til jer at dyrke det, sagde hun til dimittenderne.

Fripas til fordommene

Musikalske indslag, fællessang og tale fra eleverne var traditionen tro en del af dimissionen. I år stod nørden fra Narnia, Dikte Straadt, og MacBook-snobben i Ralph Lauren-polo, Patrick Holmslykke, bag elevernes indslag, og her blev fordommene om de to uddannelser sat på spidsen. 

- Vi havde vist alle vores fordomme, da vi kom her på første skoledag. De fleste er dog blevet afkræftet, indledte HHX-student Patrick Holmslykke efter en fin opremsning af forskellige fordomme.

- Men Herningsholm har bragt os sammen og gjort os afhængige af hinanden. Hvis der ikke er nogen til at udvikle teknikken, er der ikke noget at sælge. Og hvis der ikke er nogen til at markedsføre produkter, hvad skal vi lave? Så uden hinanden, hvad er vi så værd?, spurgte HTX-student Dikte Straadt retorisk.

Som afslutning blev der uddelt legater og boggaver, inden Marie Lund med det obligatoriske huekast dimitterede studenterne og sendte dem videre på deres vej.

__________

Legater og boggaver

Ved dimissionen blev der uddelt et legat samt boggave til elevrådsformand Emilie Skovkær Madsen for hendes store arbejde i skolens bestyrelse.

Der blev desuden uddelt boggave til elevrådets næstformand, de to elevtalere, planlægningsgruppen og de elever, der har opnået det højeste snit.

  • Højeste snit på HTX var Jonas Faartoft Jensen fra 3V.
  • Højeste snit på HHX International var Mette Moisgaard Frost fra 3A.
  • Højeste snit på HHX Økonomi var Cecilie Armose Jensen fra 3H.
  • Næstformand var Thomas Holm Jørgensen fra 3H.
  • Planlægningsgruppen bestod af Esben Ringive Korsholm, Alexander Hauge og Rikke Riis Poulsen.

__________