Virtual reality i klasselokalet

EUX-tømrereleverne fik afprøvet talegaver, designtalent og håndværksmæssig snilde, da de holdt prøveeksamen i teknikfag B

På EUX-tømreruddannelsen er eleverne i topform forud for eksamen. De har nemlig været til prøveeksamen i teknikfag B, hvor de kommer hele vejen rundt om et byggeprojekt.

Eleverne har kunnet vælge mellem at designe et sommerhus, en spejderhytte eller en studiebolig. Fremlæggelsen bestod af en mundtlig præsentation med en powerpoint, et fysisk produkt bestående af et udsnit af byggeriet 1:1 samt en 3D-visualisering af byggeriet, der som noget helt nyt kunne opleves live af censor, der fik virtual reality briller på og derfor kunne gå rundt i bygningerne.

Kan relatere til virkeligheden

Jacob Old Nørgaard og Thomas Schmidt Nielsen er to af de EUX-elever, der var til prøveeksamen, inden det går løs for alvor, og studenterhuen bliver sat på sidst i juni.

- Vi har selv valgt materialerne til det fysiske produkt. Vi har arbejdet med dimensionering af regn- og spildevand, isoleringskrav og energioptimering, og det er meget realistisk, siger Jacob Old Nørgaard, der er begejstret for måden at arbejde på.

- Det har været spændende og et sjovt projekt, og det er noget, man kan relatere til virkeligheden ude i praktikken, siger Jacob Old Nørgaard.

Det er første gang, at EUX-eleverne fra Herningsholm arbejder med virtual reality som en del af deres fremlæggelse. De er vandt til at arbejde med programmet Sketch up, som de tegner bygningerne i, men det er nyt, at der kobles VR-briller til programmet.