1500 unge på besøg

Erhvervsuddannelsernes Dag og SkoleSkills gav skolelever et indblik i erhvervsuddannelserne

Langt om længe: Efter et års pause kunne vi igen byde velkommen til Erhvervsuddannelsernes Dag og SkoleSkills på Herningsholm fordelt på tre dage i begyndelsen af februar. 

Arrangementet blev selvfølgelig gennemført på en lidt anden måde end vanligt, men det satte dog ikke en stopper for et festfyrværkeri af god stemning. Det har været en kæmpe fornøjelse at møde både elever og lærere fra grundskolerne.

78 klasser og ca. 1500 elever fra 8. klasse, 9. klasse og 10. klasse i Herning og Ikast-Brande kommuner var tilmeldt dagene, som bød på konkurrencer, rundvisninger og spændende møder med elever og lærere fra områdets erhvervsuddannelser. Det var også muligt at få en samtale med en studievejleder fra hver uddannelse.

Aktiviteterne var mange og vidt forskellige. Der blev:

  • arbejdet med murstensforbandt og tekniske tegninger ved murerne
  • skruet med skruemaskine og gættet længder ved tømrerne
  • gættet vægt på en cykel ved cykelmekanikerne
  • flettet hår ved frisørerne
  • ... og meget, meget andet.


Vi håber, at de unge blev klogere på deres muligheder og ønsker for fremtiden, og at flere gik derfra med en spirende drøm om en erhvervsuddannelse.

Tak for besøget.

Erhvervsuddannelsernes Dag og SkoleSkills 2022 blev arrangereret i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland, Agroskolen, VIA University College samt Herning og Ikast-Brande kommuner.