31 mønsterelever dimitteret

Aulaen på Lillelundvej var fyldt med glade studenter, deres familier samt repræsentanter fra deres praktiksteder, da 31 EUX-studenter dimitterede fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier fredag den 24. juni.

Uddannelsesleder Jesper Steen Nielsen bød velkommen til de mange fremmødte og holdt sin tale til studenterne.

"Jeg har været rigtigt imponeret over jeres evne og resultater igennem jeres uddannelse som EUX-elever.

I har hele vejen igennem uddannelsen været mønsterelever, og jeg er sikker på, at jeres tilgang til opgaveløsning og flid vil blive omtalt som noget særligt fremadrettet på lærerværelset i Hammerum," sagde Jesper Steen Nielsen til studenterne.

"Uddannelse og dannelse handler ikke kun om fag og kompetencer. Det handler også om at møde det fremmede og det svære med åbent sind og få flyttet nogle grænser. Man skal tit ud på dybt vand, føle sig usikker og begå nogle fejl for at rykke sig – både fagligt og som menneske gennem hele livet," sagde Jesper Steen Nielsen, der rådede studenterne til at bruge deres særlige EUX-kompetencer i livet fremadrettet.

"Se helhedsorienteret på problemstillinger og anvend alt, hvad I har lært samtidig og i en eller anden kombination. Det er evner, I kan få glæde af resten af livet. Og det er faktisk essensen af det, en EUX-student kan, og som ikke ret mange andre er i stand til," sagde Jesper Steen Nielsen.

 

Bedste kammerater

Efterfølgende gav uddannelseslederen ordet videre til elevtalerne – én fra hvert hold.

"Tak til os. Vi har gjort et kæmpe stykke arbejde. Tak til vores familier, der har støttet os og tak til skolen og lærerne, fordi de har båret over med os," sagde Jens Rindum Sønderup.

"Tusind tak til Herningsholm for at stille denne uddannelse til rådighed og give os den her mulighed. Tak til lærerne for jeres undervisning og for jeres humør. I har gjort det til en fantastisk oplevelse for os. Tak til klassekammeraterne for at have været med til at gøre det til en fantastisk oplevelse. I har været dejlige at gå på uddannelse med. Jeg er sikker på, at vi nok skal komme langt, hvis vi holder fast i dem, vi er," sagde Nikolaj Sloth Larsen.

Prisen som "bedste kammerat" gik i den ene klasse til Thomas Sand Kristensen og til Jens Rindum Sønderup i den anden klasse.

Derudover blev der traditionen tro uddelt Herningsholm-legatet. Prisen gives på EUX til den elev, der i særlig grad formår at kombinere det høje teoretiske niveau med det faglige, hvilket netop er det, EUX handler om. Modtageren af dette års legat og en check på 2500 kr. blev elektriker Thomas Sand Kristensen.