VM-sølvvinderen hyldet på Herningsholm

Torsdag den 20. august blev den nyslåede VM-sølvvinder i WorldSkills og EUX-murer, Jens Peter Vestergaard, hyldet med flag og klapsalver på Herningsholm Erhvervsskole

 

Det var en træt, men også meget glad VM-sølvvinder, der lidt over halv to om eftermiddagen ankom til Herning med tog fra København, hvor han var blevet interviewet til Go’ Morgen Danmark.

På Herningsholm Erhvervsskole fortalte Jens Peter om sine oplevelser med at deltage i Skills og om den lange, seje vej frem mod VM-podiet i Sao Paulo.

Det vildeste

-Det er det vildeste, jeg nogensinde har prøvet. Jeg stod i et telt, der var 1,2 kilometer langt, og ved siden af det lå et telt, der var lige så stort, og ved siden af det endnu et telt, og så videre, fortalte Jens Peter. 

Da opgaverne til VM blev præsenteret, fik Jens Peter sig noget af en overraskelse, for den opgave, han så længe havde trænet på, var nu en helt anden.

-Det er normalt, at 30 procent af opgaven bliver skiftet ud. Men her havde de valgt helt at ændre den.  Jeg sov ikke om natten, fordi jeg frygtede, at det hele var spildt, og at jeg ikke ville kunne nå at gøre opgaverne færdige, for jeg var under meget tidspres. Men heldigvis havde jeg en utrolig stor støtte i holdet omkring mig, og det er jeg virkelig taknemmelig for, og så klappede det hele til sidst, sagde en lettet Jens Peter.

Glæder sig til hverdagen

Dagen før havde Jens Peters broder, der selv er murer, i al hemmelighed arrangeret et surprise party med fadølsanlæg og 60 inviterede mennesker til at hylde den hjemvendte medajlevinder. 

-Men lige da jeg trådte op på podiet, var jeg faktisk skuffet over ikke at vinde guld. Men ret hurtig bagefter indså jeg, hvilken kæmpe præstation, det faktisk er. 

Også familien, der i bogstaveligste forstand var med på rejsen til Brasilien, blev ovenud begejstrede over resultatet, fortalte den dygtige EUX-murer. 

-Det har været helt sindssygt med opmærksomheden og det hele, men det bliver faktisk også helt rart på mandag at skulle ud og arbejde for mester igen og ikke skulle lave lektier eller træne, men at kunne tage hjem og dyrke firtidsinteresser igen og have tid til familien, rundede Jens Peter af, før han tog hjem for at få sig et velfortjent hvil oven på den lange rejse og den flotte bedrift.