Fin start på DM i Skills

Herningsholms deltagere har fået en god start på DM i Skills

Torsdag lød startskuddet til DM i Skills, og de 10 deltagere fra Herningsholm er godt i gang med opgaveløsningerne rundt om i Bella Center i København, hvor det virkelig summer af liv og talent.

- Det gik godt, og jeg kom flyvende fra start, sagde salgsassistent David Munk efter sin første pitch foran dommerpanelet.
David er i lære hos ABC Lavpris i Tjørring. Butikschefen var med i København onsdag for at hjælpe med at opbygge det til lejligheden fremstillede ”butiksudsnit”, som David præsenterer ud fra. Davids næste opgave var en præsentation i vareeksponering og mersalg, og også her var han på hjemmebane.
- Det arbejder jeg med til hverdag, så her håber jeg på at kunne give de andre baghjul, sagde han.
Mediegrafikerne arbejder over dagene med et samlet koncept for en virksomhed, og torsdag stod den på logodesign, plakat og app-design.
- Jeg er tilfreds med det, jeg har afleveret ind til videre, men det er svært at sige, hvordan jeg ligger. Det har været spændende, og det er særligt interessant at blive udfordret på at arbejde på tid på en anden måde end i det daglige, sagde mediegrafiker Peter Højland, der er i lære hos Peoplez Reklame- og Webbureau i Holstebro.

Fredag gælder det
Også Herningsholm to industriteknikere havde haft en god første dag på trods af lidt tekniske udfordringer.
- Jeg knækkede nogle fræsere, og det kostede noget tid, men jeg tror, det er gået nogenlunde, sagde  industritekniker Kasper Mathiasen, der er i lære hos AB Inventech.
Industriteknikerne skal ”i ilden” to gange af fire timer. Den ene opgave består af drejning af et emne, og den anden består af fræsning af et emne. Kasper skulle torsdag fræse, mens Dennis Aagaard, der er i lære hos P.F. Værktøj - Herning, skulle dreje, og fredag er det omvendt.
- Det er gået fint. Jeg nåede ikke det hele, men drejning er heller ikke min stærke side, sagde Dennis, der mener, at fredag bliver der, hvor han virkelig skal hive pointene hjem.
Bygningssnedker Kathrine Høyer Svane, der er i lære hos JH Tømrer & Snedker i Juelsminde var også fortrøstningsfuld efter torsdagens intense arbejde.
- Det gik godt. Der var lidt udfordringer, men dem kom jeg videre fra, sagde hun.

Vinderne af DM i Skills kåres lørdag eftermiddag.