Gode råd til at overleve livet

Den røde løber var rullet ud, og for første gang i tre år kunne årets 267 HHX- og HTX-studenter fra Erhvervsgymnasiet på Herningsholm i dag blive klappet ind til dimission.

Knap 1000 var samlet i Agoraen, hvor studenterne og deres familier kunne overvære musikalske indslag, taler og legatoverrækkelser som en del af programmet.

"Jeres sociale kompetencer udvikles i en livslang læringsproces. I skal huske at være nærværende og lyttende. Stå op for hinanden, når der er behov for det. At I for venskabets skyld indimellem hugger en hæl og klipper en tå og ikke bare zapper videre til den næste ven på listen ved den mindste modstand," lød et af mange råd i talen fra rektor Marie Lund.

 

Online undervisning

Efter rektoren indtog HHX- og HTX-eleverne Nadia P. Jakobsen fra 3.a og Jonas k. Nielsen fra 3.v scenen. De lykønskede sig selv og sine medstuderende for at have kæmpet sig igennem tre år på Herningsholm Erhvervsgymnasium, der har budt på både op- og nedture.

"Corona har begrænset os i det sociale liv, men selvom der har været bump på vejen, så har vi også lært at multitaske, når vi for eksempel har kunnet se serier, mens læreren gennemgik en novelleanalyse eller har lavet frokost midt i differentialligninger," smågrinede de to dimittender.

 

Herningsholm-legater

Inden studenter og familier kunne strække benene og nyde et glas bobler overrakte rektor Marie Lund Herningsholmlegater til to HTX-studenter.

Til velfortjente klapsalver fik Julie Bang Nikolajsen og Marcus Kjær Mikkelsen et legat hver for deres indsats i elevrådet på Herningsholm Erhvervsgymnasium i det netop afsluttede skoleår og for at være med til at skabe et godt studiemiljø på skolen.