Lundgårdskolen fik 4. plads i SkillsStafetten

Sedef Karabulut, Julian Hougård Olesen og Mads Dahl Johansen gik videre fra både indledende runder og semifinale, men blev slået i finalen.

 

50.000 elever fra 8. klasser over hele landet har deltaget i skoleskills, og fredag ved DM i Skills skulle de bedste findes. I hold af tre dystede eleverne i forskellige discipliner som at samle en skammel, folde servietter, skifte dæk, piske æg og lægge fliser.

Fra Skills Erhvervsuddannelsernes Dag på Herningsholm i efteråret gik Lundgårdskolen videre, og de tre elever, der skulle i konkurrence, havde trænet både på Herningsholm og hjemme på skolen.
- Vi har øvet os i frikvartererne på skolen, sagde Sedef Karabulut, der sammen med Julian Hougård Olesen og Mads Dahl Johansen udgjorde truppen.
Efter den indledende runde var de med en flot tid videre til semifinalen.
- Skamlen drillede os, og den har vi ellers øvet på derhjemme, sagde Julian Hougård Olesen.
- Jeg var nervøs, inden vi skulle på scenen, men da vi først kom derop, var det ikke længere, sagde Mads Dahl Johansen.

Styrket sammenhold
De tre SkillStafet-deltagere kom til København torsdag med resten af 8.C fra Lundgårdskolen samt deres lærere Christina Styrk Jensen og Louise Dam.
- De har glædet sig helt vildt til at skulle af sted. De er i forvejen gode til at samarbejde i klassen, men den her oplevelse har styrket deres sammenhold endnu mere, sagde Christina Styrk Jensen.
I semifinalen var holdet fra Herning tændte fra start, men flere af de andre hold halede ind på dem. Der var spænding lige til det sidste, men Sedef, Julian og Mads satte en intens slutspurt ind og gik med en andenplads videre til finalen.
Her kom de desværre dårligt fra start og endte som nummer fire, men med en check på 2000 kr. til klassekassen og viden om, at de var blandt de bedste ud af 50.000 8. klasser.