Maskinsnedker Benjamin vandt guld

Herningsholms yngste DM i Skills-deltager vandt guld efter tre hektiske dage i Bella Center i København

Benjamin Baun, der er maskinsnedkerelev hos HTH Nobia i Ølgod, vandt guld ved DM i Skills 2020. - Det er vildt og mega fedt, siger Benjamin Baun.

Benjamin, der var yngste deltager fra Herningsholm, dystede mod flere, der var længere i deres uddannelse end ham, så maskinsnedkertalentet fra Skarrild var selv lettere overrasket over at stå øverst på podiet.
- Jeg var helt tom for tanker, da mit navn blev råbt op. Jeg kunne godt se, der var en chance, da vi fik samlet vores møbler, men jeg havde ikke regnet med at vinde, siger Benjamin Baun.
- Det var virkelig vildt at komme op på scenen og se ud over publikum, sager han.
Statsminister Mette Frederiksen lykønskede vinderne fra de 45 deltagende fag og holdt tale for de i alt 260 deltagere.
- Man kan ikke noget med sine hænder, hvis ikke man har et fantastisk hoved, og det har I, sagde hun blandt andet.

Første guldmedalje
Bag enhver DM-deltager er der en virksomhed, og for HTH Nobia er det ottende gang, de har en maskinsnedkerelev med, men første gang det er blevet til guld.
- Det er fedt. Benjamin har talentet og har været målrettet fra starten. Det er vigtigt for os at kunne have lærlinge med til DM og have lærlinge, der har muligheden for at udvikle sig, siger produktionsleder Karsten Kousgaard.  
Efter fejringen med de øvrige snedkerfag, gik turen direkte til kobberbryllup i Nordjylland, hvor familien tog imod Benjamin med flag og lykønskninger.
Om det skal fejres på virksomheden, ved Benjamin ikke.
- Det skal nok fejres lidt, men det behøver ikke blive det helt vilde. Man kan fejre meget med en kop kaffe, siger den beskedne guldmedaljevinder.
  

Foto: fotograf Per Daugaard.