Mia vinder Fagprøveprisen 2021

Handelselev Mia Rødvig Olesen fra Herning har vundet 1. pladsen i Fagprøveprisen 2021 inden for handelsuddannelsen, der uddeles af HK Handel, HK Privat og Dansk Erhverv.

Mia har været handelselev med speciale i indkøb hos Kyocera Unimerco Tooling A/S, og det var for sin afsluttende fagprøve, at underviserne fra handelsuddannelsen på Herningsholm havde indstillet hende til kåringen af landets bedste fagprøver.

Prisoverrækkelsen fandt sted til et stort arrangement fredag den 8. oktober på Børsen i København, og med prisen følger 25.000 kr. og et diplom. Ud over handelsuddannelsen blev den bedste fagprøve inden for detailuddannelsen også fundet.

"Det betyder virkelig meget for mig. Jeg blev overrasket, da jeg fik besked om, at den var blandt de 10 bedste, og jeg tror ikke, det helt er gået op for mig, at jeg har vundet," siger en glad Mia Rødvig Olesen, som endnu ikke ved, hvad pengepræmien skal bruges på, men måske noget uddannelse eller en rejse.

 

Unikke præstationer

Fagprøveprisen har til formål at skabe opmærksomhed om handelsbranchen og sætte fokus på de unikke præstationer hos handelselever i Danmark.

Når en skole indstiller en fagprøve til Fagprøveprisen på handelsuddannelsen, lægges der vægt på, at eleven har bestået sin fagprøve på højt fagligt niveau.

Som Mias undervisere netop skriver i deres indstilling, demonstrerer hun i sin fagprøve "Fra problemer til partnerskab" stor forståelse for indkøbsfaget og har analyseret problemstillingen overbevisende.

"Det er helt sikkert en kombination af det, jeg har lært og arbejdet med i virksomheden, og den teori jeg har lært på skolen," siger Mia Rødvig Olesen.

 

Færdigudlært og fastansat

Hun gjorde sin uddannelse færdig på Herningsholm i juni, og i august blev hun færdigudlært fra Kyocera Unimerco Tooling A/S, hvor hun nu er blevet fastansat som indkøber.

"På virksomheden er de meget glade og synes, det er godt gået. Jeg er i gang med at implementere nogle af de ting, jeg har skrevet om i min fagprøve. Jeg har fået mere ansvar som indkøber, og jeg arbejder mere med den strategiske del nu, så jeg kan blive ved med at udvikle mig," siger Mia Rødvig Olesen.

 

Taler og diplomer

Laurits Rønn, viceadministrerende direktør hos Dansk Erhverv, Simon Tøgern, sektorformand i HK/Privat og Mette Høgh, formand for HK Handel Hovedstaden, holdt taler og overrakte diplomer og blomster til de glade vindere. De lagde ikke skjul på, at de er stolte over at være med til at hylde de bedste elever inden for de to store erhvervsuddannelser på handelsområdet.

 

Handlens fagprøvepris

  • 1. plads: Mia Rødvig Olesen, udlært fra Kyocera Unimerco Tooling A/S
  • 2. plads: Pernille Dooleweerdt Jensen, udlært hos SELECTED BESTSELLER
  • 3. plads: Mohamed Mashaly, udlært hos Reitan Distribution

 

Detailhandlens fagprøvepris

  • 1. plads: Johanne Bondgaard, udlært hos Matas i Struer
  • 2. plads: Mikkel Per Christensen, udlært hos fra Sportmaster i Lyngby
  • 3. plads: Nicklas Elgaard Hansen, udlært hos Kop og Kande i Års