Nyd livet og giv den gas

78 studenter kunne fredag formiddag dimittere fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande med solen bankende udenfor og godt humør og veloplagte talere i kantinen på Bøgildvej

Uddannelsesleder Elisabeth Hattens bød 78 studenter og deres forældre velkomne til årets dimission på Handelsgymnasiet Ikast-Brande og holdt efterfølgende sin tale for studenterne, hvis gymnasietid har været præget af nedlukninger og onlineundervisning.

”Man kan godt tænke længe over, at det er synd for jer. Men I fik heldigvis noget andet i stedet for. I er blevet modstandsdygtige, bevidste om vigtigheden af sociale relationer, og så har I bevist, at I kan fastholde motivationen, fordybelsesevnen og kampgejsten. Hvis I holder fast i de kompetencer, så er jeg sikker på, at I nok skal komme langt”, sagde Elisabeth Hattens.

Studenterhue fra AGF

Årets gæstetaler var ingen ringere end CEO for FC Midtjylland, Claus Steinlein, der fortalte studenterne om dele af sin karrierevej, der ikke har været snorlige.

”De valg, jeg har truffet, gør, at jeg er der, hvor jeg er i dag. Jeg forfulgte min passion, selvom det ikke virkede som det klogeste valg dengang”, sagde han med reference til sit skift fra AAB til FC Midtjylland, hvor både lønnen og bofællerne var dårligere end i det nordjyske.

”Tag jer tid, for I har masser af tid, og træf jeres egne valg. Jeg har lært, at man skal smile til verden, for man får så mange smil igen. Det råd har jeg givet til mine børn, og det vil jeg også give til jer. Jeg har smilet til rigtigt mange. Og kom ud og bad nøgne i Ikast-søerne. Nyd livet og giv den gas”, sagde Claus Steinlein, der sluttede af med at vise sin ”studenterhue”.

”Det er en AGF-hue. Jeg skulle starte ved AGF kort efter, jeg blev student, og jeg havde ikke råd til en studenterhue. Tænk på den, når I begår en fejl. Man kan godt ende et godt sted alligevel”, sagde han.


Minder og oplevelser

Magnus Damgaard fra 3S stod for årets elevtale til sine medstuderende og ønskede tillykke og takkede for tre gode år på handelsgymnasiet.

”Vi mødte op med masser af forventninger, og nu går vi herfra med masser af minder og oplevelser”, sagde han.

Magnus Damgaard modtog årets boggave for at være ”en usædvanlig talentfuld elev”, og som blev beskrevet som både socialt kompetent og med fagligt overskud.

Karoline U. Krog fik tildelt Løvbjergfondens legat blandt andet for at være en rigtig dygtig teamplayer. Med legatet følger 3000 kroner.