Agroskolen og Herningsholm Erhvervsskole er fusioneret

Undervisningsministeriet har netop godkendt fusionen mellem Agroskolen i Hammerum og Herningsholm Erhvervsskole med uddannelser i Herning og Ikast-Brande

Bestyrelserne for Agroskolen og Herningsholm Erhvervsskole godkendte i begyndelsen af april endeligt en fusion mellem de to skoler, og nu har Undervisningsministeriet også godkendt fusionen.

- Vi er rigtigt glade for fusionen, som vi ser som et vigtigt led i at styrke udbuddet af ungdomsuddannelser i Midt- og Vestjylland, siger Allan Kortnum, der er direktør for Herningsholm Erhvervsskole.

Herning Kommune er den kommune i Danmark som i foråret 2018 havde flest landbrugselever, og derfor er skolerne enige om, at det er vigtigt at bevare og styrke landbrugsuddannelsen lokalt.

Også på Agroskolen glæder de sig over fusionen, hvor forstander Michelle B. Stærk påpeger:

- Fusionen giver os på Agroskolen mulighed for at bruge alle ressourcer på at sikre høj kvalitet på landbrugsuddannelsen, og ikke mindst tid til at opbygge gode relationer med eleverne – og landbruget.

Agroskolen bliver en del af Herningsholm Erhvervsskole, men beholder sit navn, og landbrugsuddannelsen bliver i Hammerum, ligesom Agroskolen fortsat vil have kostafdeling for landbrugseleverne.

- Rent administrativt og udviklingsmæssigt giver det mange fordele for skolerne, at de nu er fusioneret, men det er afgørende, at Agroskolen bevarer sin særlige DNA som landbrugsskole og sin egen identitet. Vi skal forstærke Agroskolens udviklingspotentiale gennem bl.a. et stærkt fokus på at servicere landbrugserhvervet i Midt- og Vestjylland, siger Allan Kortnum.

I forhold til den daglige ledelse står forstander Michelle Børsting Stærk fortsat i spidsen for Agroskolen, der sammen med et hold af kompetente undervisere vil gøre Agroskolen og landbrugsuddannelserne i Midt- og Vestjylland endnu bedre og stærkere. Og der er allerede nye ting i støbeskeen, der involverer både undervisere fra Agroskolen og fra erhvervsskolen.

Til efteråret udbyder Agroskolen fx uddannelsen Flex Agrar: en fleksibel agrarøkonomuddannelse, man tager ved siden af sit arbejde.

- Flex Agrar’en er et tilbud til de landmænd, som ikke har tid eller lyst til et års fuldtidsstudie på SU – men som bedre kan se sig selv tage kurser online over en toårig periode, fx om aftenen eller i weekenderne. Så kan det gøres på de tidspunkter af året, hvor der er tid samtidig med at det normale arbejde kan passes, siger Michelle B. Stærk om samarbejdet om et nyt uddannelsestilbud.