Leg, læring og skills

6. årgang på Skalmejeskolen var torsdag den 11. oktober på besøg på Herningsholm for gennem leg og spil at afprøve deres Skills

Skumgummiterningen blev kastet på den store fælles spilleplade, et opgavekort blev trukket, og så var hænder og hjerner ellers i fuld sving på eleverne fra Skalmejeskolen, da de spillede ’Børn med Skills’.

’Børn med Skills’ er et spil, hvor eleverne to og to sammen skal samarbejde om at løse en lang række praktiske opgaver fra de forskellige erhvervsuddannelser på Herningsholm. Rør skulle drejes, stik samles, søm sorteres, figurer males, værktøj kendes og hjerner vrides, når de praktiske og teoretiske opgaver skulle løses.

-Jeg kan godt lide spillet, det er meget sjovt, også fordi det ikke er en konkurrence om at komme først. Og så synes jeg, det er spændende at være herinde og skulle løse de forskellige udfordringer og høre om de mange ting, man kan uddanne sig til, udtaler Alexander Lund Fasterholt fra 6. årgang på Skalmejeskolen.

Da spillet var til ende, fik eleverne en rundvisning på skolen, og det var noget, de havde set frem til.

-Eleverne har set meget frem til at komme herind og spille, men også til at komme rundt og se skolen, især cykelafdelingen og 3D-printerne har de glædet sig til at se. Det er fedt, at de kan blive præsenteret for de forskellige fag her på erhvervsskolen og ikke bare for de boglige fag, udtaler klasselærer for 6. årgang Gitte Hjort.

Hendes kollega Gunhild Svenningsen, der også er klasselærer for 6. årgang, tilføjer

-Jeg synes, det er rigtig godt med den her legende tilgang, hvor eleverne selv kan prøve at snuse til og blive opmærksomme på de mange forskellige uddannelser og muligheder, siger Gunhild Svenningsen.

Dagen på Herningsholm var til ende, og folkeskoleelever og lærere satte igen cykelkursen hjem mod Sunds.