Tag viljen med videre

Torsdag den 24. juni dimitterede tre klasser EUX Business-elever fra Herningsholm.

59 hvide huer med kombineret gråt og bordeaux bånd lyste op i teltet, der dannede rammen om årets dimission for EUX Business - den første årgang med hele tre klasser på EUX Business.

”At I sidder her i dag med jeres EUX-hue på hovedet, beviser for mig, at I alle har viljen. Viljen til at gennemføre en uddannelse, som man på ingen måde kommer sovende til og viljen til konstant at lære og udvikle jer. Tag den vilje med jer herfra i dag og ud på jeres videre færd – den vil være jeres største styrke i fremtiden," sagde uddannelseschef Mona Syndergaard blandt andet i sin tale til eleverne.

”I har om nogle været udfordret af corona og nedlukninger, både på grundforløb 2 og her på studieåret. Men hold op, hvor er jeg imponeret over, hvordan I har taget alle udfordringerne, og selvom det var frustrerende aldrig helt at vide, hvad dagen i morgen byder på af nye retningslinjer og restriktioner, så tog I det med oprejst pande," sagde Mona Syndergaard.

Valg er ikke endegyldige

Årets gæstetaler var den nytiltrådte direktør for Erhvervsrådet i Herning & Ikast-Brande Kommune, Rasmus Norup.

”Vær ikke bange for at træffe et forkert valg, for valg er ikke endegyldige," sagde Rasmus Norup, som selv dimitterede fra HHX på Herningsholm i 2014.

Traditionen tro uddelte HK MidtVest et legat til en EUX Business elev, der har udmærket sig enten fagligt eller socialt igennem sin uddannelse.

Sektorformand for HK MidtVest Privat, Inger Stranddorf, overrakte legatet til Oliver Øksenbjerg Poulsen.