Brænder du for det kreative, har du sans for kvalitet, flair for computere, og er du god til dansk og engelsk? Så er uddannelsen til mediegrafiker måske din fremtid.

Mediegrafikeren arbejder med den kreative og tekniske side af medieproduktionen, og næsten alt arbejdet foregår på en computer. Som mediegrafiker udformer du layout og arbejder med typografi, billedbehandling, opsætning til tryk og meget mere på avanceret elektronisk udstyr og computere. Mediegrafikeren arbejder med fire kernefagligheder: grafisk design, typografi og ombrydning, grafik og billedbehandling og grafisk produktion og workflow.

På Herningsholm Erhvervsskole arbejder vi med de nyeste programmer i et professionelt Mac-miljø. Vi underviser i problemløsning og møder eleverne med gensidig respekt.

Fremtidsmuligheder

Et væld af reklame- og grafiske virksomheder, såvel som trykkerier, aviser og større virksomheder ansætter mediegrafikere.

Som mediegrafiker kan du videreuddanne dig til multimediedesigner.

Varighed

Uddannelsen til mediegrafiker varer 4 år .

Uddannelsen består af Grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 2 varer 20 uger. Når du har bestået Grundforløb 2, begynder du på hovedforløbet, som veksler mellem skoleophold og praktik i virksomheden.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger.

For at begynde på en erhvervsuddannelse skal du have opnået et 2-tal i gennemsnit i dansk og et 2-tal i gennemsnit i matematik fra folkeskolens afgangsprøve.

Hvis du ikke kan opfylde karakterkravene, har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve.

Læs mere og tilmeld dig optagelsesprøve

Tilmeld dig til uddannelsen

På uddannelsen til mediegrafiker er der adgangsbegrænsning på Grundforløb 2. Det betyder, at du skal have en praktikplads i en virksomhed eller en kvoteplads på Herningsholm Erhvervsskole for at blive optaget på uddannelsen.

Du ansøger om en kvoteplads ved at udfylde ansøgningsskemaet (se link nedenfor). Blandt ansøgerne vælger Herningsholm Erhvervsskole de bedst kvalificerede til det begrænsede antal pladser. Der bliver valgt mellem de elever, som går på Grundforløb 1, og de som starter direkte på Grundforløb 2.


Tilmeld dig

På grund af adgangsbegrænsninger til mediegrafikeruddannelsen skal du være opmærksom på, at du skal tilmelde dig uddannelsen i to trin:

 1. Du skal tilmelde dig via www.optagelse.dk OG
 2. tilmelde dig til uddannelsen (se link nedenfor)

Hvis du allerede har indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed, skal du ikke tilmelde dig kvotedagen.

1. På optagelse.dk

Hvis du gerne vil uddanne dig til mediegrafiker, skal du på www.optagelse.dk: 

 • Tilmelde dig fagretningen Medie og Data under hovedområdet: Teknologi, byggeri og transport
  (Grundforløb 1: hvis du har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for cirka 14 måneder).
  Selvom du bliver optaget på Grundforløb 1, er du ikke sikret en plads på uddannelsen, men skal ansøge om en af kvotepladserne i løbet af Grundforløb 1.

Eller:

 • Tilmelde dig direkte til mediegrafikeruddannelsen
  (Grundforløb 2). Hvis du er fyldt 25 år, skal du indledningsvis have lavet en realkompetencevurdering (RKV). Du vil blive kontaktet af skolen med info herom, efter vi har modtaget din ansøgning. 

2. Ansøg om kvoteplads

Hvis du ikke allerede har en uddannelsesaftale med en virksomhed, kan du søge en kvoteplads på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Tilmeld dig mediegrafikeruddannelsen

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier udvælger kvalificerede ansøgere som indkaldes til en en kvotedag. På kvotedagen testes du i fagets kernefagligheder. 

Hvis du tildeles en kvoteplads, kan du begynde på Grundforløb 2 uden at have en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier forbeholder sig ret til ikke at oprette hold i tilfælde af utilstrækkeligt antal kvalificerede ansøgninger.

 

Vigtigt

Hvis du hverken har en uddannelsesaftale med en virksomhed eller en kvoteplads på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, kan du ikke starte på Grundforløb 2 på mediegrafikeruddannelsen.


Fag

På Grundforløb 2 har du en blanding af grundfag og fagområder, som er med til at gøre dig klar til at starte på uddannelsens hovedforløb.

Grundfag

 • Dansk E
 • Design E
 • Samfundsfag F

Fagområder

 • Crossmedia produktion
 • Grafik og billeder
 • Grafisk design
 • Grafisk produktionsforståelse
 • Iværksætteri og innovation
 • Kommunikation og formidling
 • Markedsføring og branding
 • Publicering og medieformer
 • Typografi
 • Virksomheder

For at kunne begynde på hovedforløbet til mediegrafiker skal du have bestået:

 • Dansk E
 • Design E
 • Samfundsfag F

og opnået følgende certifikater:

 • Elementær brandbekæmpelse
 • Førstehjælp, mellem niveau

Uddannelsesgarantien på erhvervsuddannelserne betyder, at du får mulighed for at afslutte en erhvervsuddannelse, uanset hvilket grundforløb, du har taget.

Når du er færdig med grundforløbet (GF2) på en erhvervsuddannelse, skal du optages på uddannelsens hovedforløb. For at blive optaget skal du opfylde de faglige adgangskrav til hovedforløbet, og du skal have skaffet dig en praktikaftale med en virksomhed.

Hvis du endnu ikke har fået en praktikaftale med en virksomhed, kan du komme i skolepraktik*. 

I skolepraktikken fungerer Herningsholm som din praktikplads, og du arbejder i værkstederne og får faglige opgaver og udfordringer - nøjagtigt som hvis du var på en virksomhed. 

 

*For uddannelser med adgangsbegrænsning skal du have søgt om og være optaget på uddannelsen allerede på GF2. Læs mere om de uddannelser her.

Tilmeld uddannelse

Sådan tilmelder du dig din drømmeuddannelse. Læs mere om blandt andet optagelseskrav, merit og tilmeldingsfrister. 

Studiehåndbog

I studiehåndbogen finder du alt det praktiske, der vigtigt at vide, når du er elev på Herningsholm Erhvervsskole - herunder studie- og ordensreglementet.