Har du interesse i at opbygge tekniske installationer, så både lys og varme fungerer optimalt med mindst muligt energiforbrug? Så er det her måske fagretningen for dig.

Du vil her få kendskab til følgende uddannelser:

Du får viden om hvilke forventninger, krav og arbejdsprofil, der er for de forskellige uddannelser, og du får kendskab til brancherne ved selv at få fingrene i faget og dermed blive klogere på, hvilken retning du skal vælge.

 

Din skoledag

Hverdagen på skolen vil være meget anderledes end den, du kender fra grundskolen. 

Undervisningen vil være en blanding af projektarbejde og praktisk arbejde i skolens værksteder, som relaterer til de forskellige fagområder. 

I denne fagretning kommer du til at opbygge tekniske installationer i en bolig. De forskellige installationer har alle til formål at give beboerne en stor grad af komfort og et lille energiforbrug.

Komfort betyder, at beboerne får den bedste belysning i den rette mængde og på det rigtig tidspunkt med det mindst mulige energiforbrug. Komfort betyder, at beboerne automatisk oplever en behagelig temperatur, og at beboerne oplever en bolig, der fungerer med intelligent styring af installationerne.

 

Aktiviteter i fagretningen

Du vil komme til at arbejde med praktiskorienterede projekter såsom: at udarbejde og forstå tegninger og anden dokumentation til brug for de forskellige installationer. Det kan eksempelvis være for at kunne opbygge og montere elinstallation til belysning, opbygge varmeinstallation og fremstille en solfanger.

 

Klar til praktik

Fagretningen giver dig også viden om, hvordan du gør dig klar til praktikpladssøgning og får skrevet en ansøgning, så der er fokus på det, der sælger dig bedst muligt til din kommende praktikplads.

 

Fagretningen udbydes med EUX på følgende uddannelser:

Elektriker

• VVS (grundforløb 2)

 

Fagretningen er tilknyttet hovedområdet: Teknologi, byggeri og transport.


Vil du vide mere?

Tue Thastrup
Fagretningsansvarlig
Fremtidens energi

Jesper Steen Nielsen
Uddannelsesleder
EUX - grundfag på tekniske uddannelser

Mød en uddannelse virtuelt - Fremtidens energi

Vil du vide mere om EUD eller EUX, have en rundvisning eller en snak med en vejleder?
Uanset om du har brug for individuel vejledning eller har spørgsmål om fagretningen Fremtidens energi eller gerne vil aftale tid til en (virtuel) rundvisning, så er vi klar til at hjælpe dig.

Skriv en besked her, så kontakter vi dig.
Hvordan kan vi kontakte dig?
* skal udfyldes