700 Herningsholmere deltager i Herningsholm Run

Det var en hyldest til fællesskabet, da elever og lærlinge fra alle skolens erhvervsrettede uddannelser for første gang dystede om æren og penge til klassekassen.

 

3, 2, 1, BANG!

Konfettirørene skød det allerførste Herningsholm Run torsdag den 2. maj i gang, hvor op mod 700 deltagere havde snøret gå- eller løbeskoene.

Alle skulle ud på en valgfri rute. Valget stod mellem en gårute på en kilometer, som tog deltagerne gennem Skills City, Herningsholms campusområde i Herning, eller en løberute på tre kilometer rundt i Lillelund Engpark. 

"Det er et sjovt event. Samtidig er det en god måde at få folk i gang, så man ikke sidder indenfor på skolebænken hele dagen," fik Magnus fra EUX Business sagt, mens han i løb forsøgte at få samlet kilometer ind. 

 

Indsamling af armbånd

Med solen bagende fra en skyfri himmel skulle deltagerne på hver rute indsamle armbånd, som i sidste ende skulle indikere, hvor mange kilometer hver uddannelse havde tilbagelagt på én time.

Efter de 60 minutter var der smil, latter og lidt sved på panden at spore hos deltagerne, som løb i mål til high fives og kommentering fra TV2-kendissen Casper Berthelsen fra ”Bachelor” og DJ og producer Rasmus Bendtsen.

"Herningsholm Run er med til at styrke fællesskabet på tværs af alle uddannelser," sagde tømrer-elev Alexander lettere forpustet.


Penge til klassekassen

Det var æren og penge til klassekassen, som deltagerne dystede om. Den uddannelse, hvor flest mulige kilometer var indsamlet per elev, kunne efter slutspurten kalde sig vinder af Herningsholm Run 2024.

Spændingen blev udløst af Per Ørum, byrådsmedlem i Herning Kommune. Til jubelbrøl og velfortjente klapsalver blev cykelmekanikerne udråbt til vinder. Det resulterede i 5.000 kroner til klassekassen.

2. pladsen gik til tømrerne, som fik 3.000 kroner, mens klassekassen hos eleverne fra EUX Business, stuk T blev 2.000 kroner fyldigere.

Herningsholm takker for samarbejdet med DGI og Herning Kommune.