EUX er for den fagligt dygtige og ambitiøse unge, som har mod på at tage to uddannelser samtidig - en erhvervsuddannelse og en studentereksamen.

Med en erhvervsuddannelse med et EUX-forløb er du attraktiv for virksomhederne, og du har direkte adgang til videreuddannelse.

Kom godt i gang

En erhvervsuddannelse med EUX-forløb består af et eller to grundforløb her på skolen og et hovedforløb, som er en blanding af at gå i skole og være i praktik i en virksomhed.

Du skal starte enten med Grundforløb 1 eller Grundforløb 2. Det er afgørende, hvornår du har afsluttet 9. eller 10. klasse, og om du har en læreplads eller ej.

Mød Andreas fra EUX-Business


Mød Anna Sofie fra EUX-tømrer


Grundforløb 1

Grundforløb 1 er for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de seneste 26 måneder og ikke har en læreplads.

På Grundforløb 1 vælger du en fagretning, som giver dig et indblik i flere erhvervsuddannelser på én gang.

Grundforløb 2

Grundforløb 2 er for dig, der afsluttede 9. eller 10. klasse for mere end 26 måneder siden. Du starter også direkte på Grundforløb 2, hvis du allerede har en læreplads.

På Grundforløb 2 vælger du en specifik erhvervsuddannelse med EUX-forløb.


Besøg os 

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier tilbyder mange forskellige arrangementer, som henvender sig til elever i folkeskolen.

Arrangementerne foregår både i værkstederne hos vores mange erhvervsuddannelser og i klasseværelserne på HHX og HTX, så der er noget for enhver smag.

Se mulighederne her.