Ved DM i Skills den 4.-6. april i Arena Næstved dyster mere end 300 unge om at blive kåret som Danmarks bedste inden for netop deres fag.

Team Herningsholm består i år af 8 elever fra erhvervsuddannelserne på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Detail: Elisabeth

Navn: Elisabeth Hedegaard Madsen
Alder: 22 år
By: Lemvig
Læreplads: Companys Holstebro
Placering: 5. plads

Elisabeth skal spille et butiksspil, hvor man starter med en top butik, der skal indrettes og fyldes med de rigtige varer, der derefter gerne skal sælges. Det handler om at tjene penge og have en god økonomi.

- Jeg glæder mig, men ved ikke helt hvad jeg skal forvente, så jeg holder mine forventninger i forhold til placering lidt nede. Jeg vil da gerne vinde, men i første omgang er målet at gøre mit allerbedste. Så må jeg se, hvor langt det rækker, siger Elisabeth.
- Det skal være en god oplevelse, og det skal være sjovt, siger hun.

Frisør: Oliver

Navn: Oliver Wistisen
Alder: 20 år
By: Bjerringbro
Læreplads: Id4u i Bjerringbro
Placering: 8. plads

Herningsholm har to frisører med til DM i Skills. Oliver Wistisen har deltaget i flere forskellige konkurrencer. Men DM er noget helt specielt.
- Skills er det største. Ved de andre konkurrencer repræsenterer man sig selv. Ved DM skal jeg repræsentere Herningsholm, og det er en kæmpe ære at få lov til. Jeg synes, det er sindssygt vildt, at jeg får den her chance, siger Oliver, der naturligvis håber på sejr i Næstved.
- Det vil være super sejt, hvis jeg vandt. Det vil være en kæmpe drøm, der går i opfyldelse. Jeg brænder for det her, og jeg vil have noget ud af det, siger han.

Frisør: Michelle

Navn: Michelle Bay Hostrup
Alder: 20 år
By: Spøttrup
Læreplads: Zoom by Zoom i Holstebro
Placering: 9. plads

Michelle er med på et afbud og er derfor lige sprunget til Team Herningsholm, som udgør to frisører.
- Jeg tænkte, at det er en chance, jeg bare er nødt til at tage. Det er en fed mulighed, siger Michelle.
Selvom hun først lige er blevet udvalgt til at repræsentere Herningsholm til DM, føler hun sig klar til udfordringen.
- Jeg er ikke nervøs, for jeg ved, at jeg nok skal få styr på det. Jeg ved, at de andre er gode, men jeg gad ikke stille op, hvis ikke jeg troede, at jeg havde en chance siger hun.

 

 

Industritekniker: Robert

Navn: Robert Løgager Nielsen
Alder: 19 år
By: Horsens
Læreplads: VOLA A/S i Horsens
Placering: 3. plads

Robert bliver trænet af underviser Nick Grundvad, der selv er tidligere DM-vinder, og som opnåede en Medallion of Excellence ved VM i Leipzig i 2013.
- Jeg tror, jeg er klar. Jeg har en rigtig god træner, der har prøvet det selv. Jeg glæder mig til at se det og prøve det af under pres, siger Robert.
Det faglige er der styr på, men det mentale er en stor del af et DM.
- Fagligheden skal være i top, men en del af det ligger også i at kunne finde roen. Så jeg skal forsøge at køre mit eget løb og lukke de andre ude, siger Robert, der har en målsætning om at havne i top 5.
Robert skal som industritekniker være i konkurrence i Ringsted og ikke i Næstved som resten af DM-deltagerne. Her finder nemlig industriteknikerkonkurrencen sted, da de store maskiner er svære at rumme ved Arena Næstved.

 

 

Maskinsnedker: Rasmus

Navn: Rasmus Skovdal
Alder: 22 år
By: Ansager
Læreplads: HTH - Nobia Denmark, Ølgod
Placering: 2. plads

Fem maskinsnedkere skal dyste om titlen som Danmarks bedste ved DM i Skills i Næstved. Rasmus Skovdahl skal kæmpe for Herningsholm for anden gang.
- Jeg er ikke nervøs, for jeg ved, hvad det går ud på. Men jeg er spændt på det. Jeg fik en 2. plads sidste år og håber, at det går mindst lige så godt som sidste år, men jeg går da selvfølgelig efter at vinde, siger Rasmus.
Hans træning lige nu er at være godt i gang med sin svendeprøve. 

Mediegrafiker: Kathrine

Navn: Kathrine Dahl
Alder: 23 år
By: Aulum
Læreplads: AUBO Production A/S i Aulum
Placering: 2. plads

Når DM løber af stablen i Næstved, er Kathrine Dahl fra Aulum klar. Hun skal dyste mod seks andre mediegrafikere om at blive Danmarks bedste.

- Jeg er megaspændt og sindssygt nervøs, siger hun.
Det kom som en overraskelse for hende, da hun blev udpeget af underviserne på mediegrafikeruddannelsen på Herningsholm.
- Det kom ud af det blå, men jeg er da stolt over det. Det er jo et skulderklap til mig, siger Kathrine Dahl.
Hun har øvet sig på en gammel DM-opgave, som hun har gennemarbejdet og haft mulighed for at få sparring på, så hun er så forberedt som muligt.
- Jeg har alt for høje forventninger til mig selv. Men jeg gør mit bedste, så må vi se, siger hun. 

Murer: Nikolaj

Navn: Nikolaj Hansen
Alder: 19 år
By: Videbæk
Læreplads: HNN-Byggefirma Videbæk ApS
Placering: 1. plads og Arbejdsmiljøprisen

Opgaven når at blive gennemprøvet og gennembearbejdet fire gange, inden Nikolaj Hansen til DM i Skills skal repræsentere Herningsholm.

- Hele det her forløb har givet mig en masse selvstændighed. Træningen har gjort en stor forskel for mig, siger han.
Herningsholm har efterhånden en stolt tradition for at udklække danmarksmestre inden for murerfaget, og det kan lægge et vist pres på en kommende DM-deltager.
- Jeg er ikke nervøs. Jeg vil præstere det bedste, jeg kan og håber på, at jeg kan vinde. Jeg glæder mig og tænker, at det bliver en fed oplevelse, siger Nikolaj.

Vvs-energispecialist: Emil

Navn: Emil Brokholm Petersen
Alder: 18 år
By: Brande
Læreplads: Rahbek VVS ApS i Brande
Placering: 4. plads

Emil er med sine 18 år Team Herningsholms yngste deltager. Han har vundet de lokale og regionale mesterskaber og skal op imod tre andre vvs-energispecialister ved DM i Skills.

- Det er lige spændende nok. Jeg er meget nervøs, men jeg håber, jeg kan lukke det hele ude og holde fokus på opgaven, når først jeg er derovre, siger Emil, der ikke tør håbe på topplaceringen.
- Jeg har ikke nogen særlige forventninger. Jeg er med for oplevelsens skyld, men det kunne da selvfølgelig være sjovt at vinde, siger Emil.