Som IT-supporter lærer du at holde hardware kørende og software opdateret, du lærer at finde og reparere fejl og kan hjælpe brugere, når teknikken driller.

IT er fremtiden. Hvis du uddanner dig som IT-supporter vil du have en finger med i spillet på rigtig mange områder. Det meste, vi støder på i hverdagen er på den ene eller den anden måde forbundet via IT. Det kan være bussernes infotavler ved busstoppestedet, undervisning, der foregår på projektor, Intranet og så selvfølgelig allemandsejet - smartphonen, der gør, du kan være online dag og nat. Hvis du tager uddannelsen til IT-supporter vil du være en vigtig del af ethvert firma.

Som IT-supporter kommer du til at tale med og hjælpe brugere, så du skal hurtigt kunne sætte dig i brugerens sted for at kunne hjælpe bedst muligt.

Varighed

Uddannelsen varer 2 år og 6 måneder.

Uddannelsen består af Grundforløb 2 og et hovedforløb.

Grundforløb 2 varer 20 uger. Når du har bestået Grundforløb 2, begynder du på hovedforløbet, som veksler mellem skoleophold og praktik i virksomheden.

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger.

For at begynde på en erhvervsuddannelse skal du have opnået et 2-tal i gennemsnit i dansk og et 2-tal i gennemsnit i matematik fra folkeskolens afgangsprøve.

Hvis du ikke kan opfylde karakterkravene, har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve.

Læs mere og tilmeld dig optagelsesprøve

Tilmelding foregår på www.optagelse.dk.

Hvis du gerne vil starte på uddannelsen til IT-supporter, skal du på www.optagelse.dk

 • Tilmelde dig fagretningen Energistyring og komfortløsninger under hovedområdet: Teknologi, byggeri og transport
  (Grundforløb 1: hvis du har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for cirka 26 måneder)

Eller:

 • Tilmelde dig direkte til uddannelsen til IT-supporter
  (Grundforløb 2: Hvis du er under 25 år og har afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end 26 måneder siden eller har en læreplads)

Fag

På Grundforløb 2 har du en blanding af grundfag og fagområder, som er med til at gøre dig klar til at starte på uddannelsens hovedforløb.

Grundfag

 • Matematik D
 • Engelsk D
 • Dansk E

Fagområder

 • Computerteknologi
 • Operativsystemer
 • Netværk og fejlfinding
 • Programmering

For at kunne begynde på hovedforløbet til IT-supporter skal du have bestået:

 • Dansk E
 • Matematik E
 • Engelsk E

og opnået følgende certifikater:

 • Elementær brandbekæmpelse
 • Førstehjælp, mellem niveau

Uddannelsesgarantien på erhvervsuddannelserne betyder, at du får mulighed for at afslutte en erhvervsuddannelse, uanset hvilket grundforløb, du har taget.

Når du er færdig med grundforløbet (GF2) på en erhvervsuddannelse, skal du optages på uddannelsens hovedforløb. For at blive optaget skal du opfylde de faglige adgangskrav til hovedforløbet, og du skal have skaffet dig en praktikaftale med en virksomhed.

Hvis du endnu ikke har fået en praktikaftale med en virksomhed, kan du komme i skolepraktik* **. 

I skolepraktikken fungerer Herningsholm som din praktikplads, og du arbejder i værkstederne og får faglige opgaver og udfordringer - nøjagtigt som hvis du var på en virksomhed. 

 

*For uddannelser med adgangsbegrænsning skal du have søgt om og være optaget på uddannelsen allerede på GF2. Læs mere om de uddannelser her.

**Der er ikke skolepraktik på uddannelsen til eventkoordinator.

Under hovedforløbet er du skiftevis på skoleophold og i praktik i en virksomhed.

Du behøver ikke have en læreplads, inden du starter på uddannelsen. Flere finder først en læreplads, efter at de er begyndt på uddannelsen.

Hvis du ikke har en læreplads, når du afslutter Grundforløb 2, har du mulighed for at komme i skolepraktik. Det betyder, at skolen fungerer som din mester, indtil du finder en læreplads.

Hvis du allerede har fundet en lære-/praktikplads, kan du begynde din uddannelse i virksomheden, inden du starter på grundforløbet.

Læs mere om lære- og praktikplads i studiehåndbogen.

Vil du vide mere?

Emil Østergaard
Uddannelsesleder

Mød en uddannelse virtuelt - Data- og kommunikationsuddannelsen

Vil du vide mere om EUD, have en rundvisning eller en snak med en vejleder?
Uanset om du har brug for individuel vejledning eller har spørgsmål om data- og kommunikationsuddannelsen, eller gerne vil aftale tid til en (virtuel) rundvisning, så er vi klar til at hjælpe dig.

Skriv en besked her, så kontakter vi dig.
Hvordan kan vi kontakte dig?
* skal udfyldes

Tilmeld uddannelse

Sådan tilmelder du dig din drømmeuddannelse. Læs mere om blandt andet optagelseskrav, merit og tilmeldingsfrister. 

Studiehåndbog

I studiehåndbogen finder du alt det praktiske, der vigtigt at vide, når du er elev på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier - herunder studie- og ordensreglementet.